Balog Olivér: Tavaszra értünk össze igazán

Fiatal kiválóságunk a jövőben a támadásépítésből is jobban kivenné a részét, a labdarúgás mellett pedig középiskolai felvételire készül.

A DEAC U14-es csapata az előző idényben másodikként zárt a regionális bajnokságban, s nem kétség, hogy Balog Olivér a gárda alapembere volt, 28 találkozón lépett pályára és védekező középpályás létére négy gólt szerzett. Kiválóságunk nagyon örült az eredménynek, elmondása szerint napról-napra azért dolgozik, hogy teljesítményével felhívja magára a figyelmet, és csapata minél sikeresebb legyen.

„Az első félév alakulhatott volna jobban is, de a tavaszi idényre új játékosok érkeztek, ezáltal pedig jelentősen megerősödött a csapat. Úgy érzem, hogy ekkor értünk össze igazán, a játék minden elemében fejlődtünk, ennek köszönhetően pedig felállhattunk a dobogó második fokára. Összességében elégedett voltam a teljesítményemmel, legtöbbször védekező középpályást játszottam, de arra törekszem, hogy minél több pozícióban bevethető legyek” – fogalmazott a DEAC fiatal játékosa, Balog Olivér.

A srácok jövőre már az U15-ös élvonal alsóházban szerepelnek majd, Olivér már nagyon várja a rajtot. Úgy fogalmazott, kihívásokkal teli év vár rá, ugyanis a labdarúgás mellett középiskolai felvételire készül. A 8-as mezszámot viselő játékos a múlt héten új edzőt ismerhetett meg, ezentúl Kovács Krisztián irányítja a csapatot.

„Az új trénerünk kipróbál bennünket több poszton is, legutóbb belső védőként játszottam. Szerencsére pozitív visszajelzéseket kaptam az edzésmunkámat illetően , de természetesen mindig vannak olyan játékelemek, amelyekben javulnom kell. A védekezés az erősségem, a jövőben pedig a támadásépítésből is szeretném jobban kivenni a részem. Jól látok a pályán, és labdabiztos játékosnak tartom magam, olykor pedig szeretek váratlant húzni, hátul örömmel forgatom a játékot. Sok párharcot szeretnék nyerni, ehhez természetesen mindkét lábam erősíteni kell” – sorolta rövid távú céljait a tehetség.

Az ifjú játékos elmondása szerint leginkább az motiválja, hogy egyszer profi labdarúgóvá váljon, amelyhez a DEAC-nál adottak a feltételek. Úgy érzi, hogy ehhez minden héten egy lépéssel közelebb kerül, de egyelőre az előtte álló szezonra koncentrál, szeretne vezére lenni csapatának.