Csillagos ötös U13-as csapatunktól

Szabó János tanítványai öt góllal terhelték meg az Eger hálóját, fiataljaink megérdemelt, magabiztos győzelmet arattak szombat délután.

Újabb győzelemért kelt útra U13-as csapatunk szombaton, Szabó János tanítványai ugyanis két hete, a Sajóvölgye otthonából már elhozták mindhárom pontot, s az Eger otthonában is hasonló bravúrra készültek.

Az első húsz percben nem forogtak veszélyben a kapuk, egyenlő erők küzdelme rajzolódott ki, így sejteni lehet, hogy az első találat perdöntő lehet. Ezt végül a mieink szerezték, a 31. percben egy pompás támadás végén Berki Balázs törte meg a jeget, majd a fordulás után ismét beköszönt, megduplázva a DEAC előnyét. Öt perccel később aztán Kállai Kevin is feliratkozott a gólszerzők közé, s bár az Eger szépíteni tudott, ennél többre nem futotta vendéglátóink erejéből. Szabó János együttese taktikusan és szervezetten futballozott, a végjátékban pedig újabb két góllal zárta le a nyitott kérdéseket, Berki Balázs mesternégyest jegyzett a találkozón. U13-as együttesünk végül 5–1-es győzelemmel tért haza Egerből, ezért a teljesítményért pedig jár az ötös a srácok bizonyítványába.

MLSZ országos U13, 4. forduló

Eger SE–DEAC 1–5 (0–1)

DEAC: Elek – Varga Á., Sárközi, Tömöri, Toka, Berki, Sörlei, Hidegkuti, Kállai

Csere: Kocsár, Szilágyi, Vaszkó, Lóczi, Dékán

Edző: Szabó János

Gólszerző: Berki (31., 52., 67., 78.), Kállai (57.)

Szabó János: Előzetesen nem tudtuk, hogy mire számíthatunk, de bíztunk benne, hogy jobb eséllyel szállunk harcba, mint a Diósgyőr ellen. Az első negyedórában nem forogtak veszélyben a kapuk, ám félóra elteltével ritmust váltottunk, Berki Balázs az első helyzetünket gólra váltva vezetést szerzett a csapatnak. A nagyszünet után jobban kinyílt az Eger, megpróbáltak nyomás alá helyezni bennünket a hazaiak, de okosan őriztük az előnyüket, s két gyors ellentámadásból növeltük is azt. Az utolsó húsz percben szépíteni tudott az Eger, de szinte azonnal válaszoltunk, így összességében magabiztos, megérdemelt győzelmet arattunk, melyet remek helyzetkihasználásunknak is köszönhetünk.