DEAC megye U19: Nem sikerült meglepni az BUSE-t

Megyei első osztályú ifistáink a Berettyóújfalu együttesét fogadták szerda délután a DEAC Sportcampuson.

A vendégek ezüstérmes reményekkel, a mieink pedig a 11. pozícióból várták az elhalasztott összecsapást. Ősszel a BUSE nagyarányú győzelmet aratott, azóta viszont megerősödött Kozma Lajos együttese, amely tavasszal megtáltosodott, s többek között a bajnoki cím várományosát, a Hajdúszoboszlót is legyőzte.

Jó iramú mérkőzést hozott a felek hétközi találkozója. Kerezsi Ádám góljával mi szereztük meg a vezetést, s a fiúk remek játékának köszönhetően az első félidő hazai előnnyel zárult. 1–0-s állásnál Salánki Sándor futott el keresztbe az ellenfél tizenhatosán belül, a védők buktatták, ugyanakkor a bíró büntető helyett lest ítélt.

A második félidőben aztán kiütközött a két gárda közötti különbség, a vendégek remekül játszottak kis területen, pontos passzok és technikás megoldások jellemezték az Újfalu játékát. A BUSE erős kerettel érkezett a debreceni mérkőzésre, több játékost is kölcsönöztek a felnőtt csapatból. Az 55. percben szöglethez jutott Berettyóújfalu, úgy tűnt, hogy Hernek Tamás kapusunk lehúzza a labdát, de balszerencséjére mellé nyúlt, a labda pedig áthaladt a gólvonalon. Az egyenlítés után nem sokkal a játékvezető ezúttal befújt egy büntetőt, sajnos a másik oldalon. A Berettyóújfalu a fordítást követően tovább növelte előnyét, a 86. percben beállították az 1–3-as végeredményt.

Megyei I. osztály ifjúsági, 20. forduló

DEAC–BUSE 1–3 (1–0)

DEAC: Hernek – Kovács M., Kerekes, Varga B., Szabó L. (Czerődi, 60.), Ferenczi, Kerezsi (Csirmaz, a szünetben), Vilmányi (Nagy I., 89.), Szimku (Török, 82.), Salánki (Szabó D., 82.), Kádas

Edző: Kozma Lajos

Gólszerző: Kerezsi (34.)

Kozma Lajos: Nagyon sajnálom a mai mérkőzést, mert kifejezetten jól játszottunk, remek iramú, sportszerű meccs volt. Igazság szerint egy osztály különbség van a két csapat között, bár ha egygólos vezetésnél megkaptuk volna a tizenegyest, akkor akár egy döntetlenre is jók lehettünk volna. Büszke vagyok a fiúkra, egységesek voltak, egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet a bajnoki második helyezett ellen. A kétgólos vereség ellenére maximálisan elégedett vagyok a csapat hozzáállásával és teljesítményével.

Fotó: Égerházi Péter