DLA-DEAC U19: Tripláztak lányaink Budaörsön

Magabiztos játékkal, végig fölényben futballozva gyűjtötte be a három pontot korosztályos lánycsapatunk vasárnap délután.

A kiemelt bajnokságban szereplő U19-es lánysapatunk edzője, Krascsenics Csilla a hétvégi mérkőzés előtti beharangozóban úgy fogalmazott, hogy három pontért mennek Budaörsre. Kellettek is az egységek, hiszen él még a remény, hogy beérjék a listavezetőt, de a riválisok is szorosan követik a mieinket. Nagy volt a tét, de a lányok sokszor bizonyították már, elbírják a terhet, ezért abban bíztunk, hogy miként ősszel, ezúttal is legyőzik a Budaörsöt.

Nagy elánnal kezdtek lányaink, magukhoz ragadták a kezdeményezést és már az 5. percben gólnak örülhettek: egy szöglet után Hardon Rita fejéről került a hazai kapuba a labda. Lendületesen, kombinatívan futballozott csapatunk, nyomás alatt tartották a Budaörsöt. Sokszor csak a szerencse mentette meg a hazaiakat az újabb góltól, de a 30. percben már Fortuna sem segíthetett: Hardon Rita kapott egy pontos indítást, aki lelépve védőjéről higgadtan helyezte a kapuba a labdát. Az ellenfél is jelezte, hogy pályán van, két veszélyes kontrát vezetett, védelmünk hibázott ugyan, de Kovács Kriszti eszén nem lehetett túljárni, mindkétszer bravúrral hárított.

A második félidőben is a mieink domináltak, beszorították ellenfelüket a kapuja elé. Végig a Budaörs térfelén zajlott a játék, erre szokták mondani, csoda, hogy nem borult fel a pálya. Az 53. percben megtriplázták előnyüket a Krascsenics-tanítványok: egy újabb sarokrúgás után Urbán Viki lőtt a kapuba. Lányaink nem vettek vissza a tempóból, helyzet-helyzetet követett, de a befejezések nem sikerültek. Csapatunk háromgólos sikerével begyűjtötte a három pontot és magabiztosan őrzi második helyét a táblázaton. Szép volt, lányok!

Leány U19 Kiemelt csoport, 21. forduló

Budaörs–DLA-DEAC 0–3 (0–2)

DLA-DEAC: Kovács K. – Jónis (Nagy M. 41.), Pintér (Vén, 57.), Urbán, Kota, Hardon, Jakus (Komlós, 65.), Kengye, Pap A., Rák, Kiss B.

Edző: Krascsenics Csilla

Gólszerzők: Hardon (5.), Pintér (30.), Urbán (53.)

Krascsenics Csilla: Az egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült, végig mi domináltunk, ellenfelünk térfelén tartottuk a labdát. Nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, melyek közül hármat értékesítettünk, külön öröm számomra, hogy két gólt szögletből szereztünk. Jól játszottunk, de hátul elkövettünk egy-két védekezési hibát, szerencsére ezekért nem büntetett meg minket ellenfelünk. A mérkőzés összképét tekintve abszolút megérdemelt a győzelmünk, ha lehetőségeinkkel jobban sáfárkodunk, nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Gratulálok a csapatnak, nagyon büszke vagyok a lányokra!

Fotó: Égerházi Péter