Farkas Norbert: Az egymás elleni játék a kedvencem

U11-es csapatunk tehetséges labdarúgója családjának és edzőinek szeretne bizonyítani a pályán, az edzéseket pedig egyféle meglepetésként éli meg.

A kiemelt Bozsik-programban szereplő U11-es együttesünk játékosai minden héten kedden, csütörtökön és pénteken azért dolgoznak, hogy egyszer hivatásos labdarúgókká váljanak. Urbin Péter, a csapat edzője leginkább játékos feladatokkal szeretné átadni tudását az ifjú tehetséges gyerekeknek, hogy idővel megvalósíthassák álmaikat. A gárda tehetséges játékosa, Farkas Norbert elmondása szerint élnek-halnak a labdarúgásért, az edzések pedig jó hangulatban zajlanak, olykor egy kis tréfa is belefér a társakkal. Kiválóságunk ezúttal a család támogatásáról, a csapatról, a tréningekről, valamint az előző góljairól is szót ejtett.

„Mivel apukám is futballozott, nekem is nagyon megtetszett és öt éve én is elkezdtem űzni ezt a sportágat. A nővérem pedig teniszezik, így egy kimondottan fitt családunk van. A szüleim minden edzésre elkísérnek, ami számomra nagyon jólesik, hiszen nekik is megmutathatom a tudásom” – mesélt családjáról szívmelengető érzésekkel Farkas Norbert.

Az ifjú focista arról is beszámolt, hogy mennyire szeret a barátaival együtt lenni. Úgy érzi, társaival jó az összhang, ezáltal az edzésekre is sokkal szívesebben jár. Szabados Kendét például már a születése után megismerte, egy óvodába jártak, barátokként pedig most is egy csapatban szerepelhetnek és szerinte elválaszthatatlanok. Norbi jelenleg az Árpád Vezér Általános Iskolába jár és természetesen a testnevelés a kedvenc tantárgya, de a matematika világa iránt is érdeklődik.

„Általában nem szoktam tudni előre, hogy mit csinálunk majd az edzéseken, a meglepetéseket pedig nagyon szeretem, úgyhogy mindig szívesen veszek részt a foglalkozásokon. Próbálok minden gyakorlatot a lehető legjobban elvégezni, a labdatartásban és a lövésekben erősnek érzem magam. Az edzőkkel szeretek együtt dolgozni, minden alkalommal izgalmas feladatokat találnak ki nekünk. Futásban még szeretnék gyorsabb lenni, remélem ezt is tudjuk még fejleszteni. Egyébként már minden poszton kipróbáltam magam, de jobb szélsőként érzem magam a legjobban a pályán. Az edzések végén az egymás elleni játékot szeretem leginkább, mindig arra törekszem, hogy a lehető legjobb teljesítményemet nyújtsam.”

A Bozsik-programban kéthetente a gyerekek más csapatokkal szemben is megmérettethetik magukat. Farkas Norbi végül az eddigi élményeiről számolt be, majd a hétvégi találkozókról is beszélt.

„Eddig a Diósgyőrtől és az erősebb csapatoktól kikaptunk, de ezt leszámítva jól teljesítettünk, és én is élveztem a játékot. A Salgótarján ellen két gólt is rúgtam, mindkétszer a középső csatár passzolt nekem, én pedig könnyen betaláltam a hosszúba. A hétvégén a Putnok és Nyíregyháza ellen győzelmet remélek, csapatunk sokkal erősebb, mint a riválisoké. Szeretném, ha minél többet támadnánk, a labdákat megtartanánk, a passzaink pedig pontosak lennének – hangsúlyozta növendékünk.

Tóth Huba Elemér