Hétvégén a kis korosztályok lépnek pályára

A legkisebb is számít: az U9-esektől az U14-esekig bezárólag minden együttesünk megméretteti magát a napokban.

U14

Két héttel ezelőtt, a Szolnok ellen remekeltek fiataljaink, egy hatost gurítva szerezték meg idei negyedik győzelmüket. Szombaton ismét középcsapat vár Takács Tamás fiaira, ezúttal a Gödöllőt fogadják a Sportcampuson. A Pest megyei gárda négy ponttal előzi meg a mieinket, 5-1-6-os mérleggel a 8. helyen állnak 12. fordulót követően. A legutóbbi játéknapot vereséggel zárták, 5–1-re maradtak alul a listavezető újpestiekkel szemben.

Csapatunk triplázhat hétvégén, a nyíregyházi bravúrgyőzelemmel és a Szolnok elleni sikerrel felvértezve, zsinórban a harmadik győzelem is meglehet. Ha sikerül átmenteni a jó formát, s ezúttal is a góllövőcsukát húzzák fel a srácok, ismét három ponttal gazdagodhatnak. Kellenek is az egységek, hogy elszakadjunk az alsóháztól és zárkózzunk a középmezőnyhöz. Ha a hátralévő két meccsüket megnyerik a Takács-tanítványok, akár a 7. helyre is felléphetnek.

MLSZ országos U14-es bajnokság, 13. forduló

DEAC–Gödöllői SK

11.27. 13:00, DEAC Sportcampus

U13

Szabó János tanítványai Miskolc felé veszik az irányt szombaton, ugyanis a 11. játéknapon a DVTK fiataljaival mérik össze erejüket. A borsodi rivális akadémiai szintű gárda, még veretlenek az idei sorozatban, ez is mutatja, hogy nem vár könnyű összecsapás srácainkra. A nyáron elkezdett munka ugyanakkor kezd beérni, egyre jobban belerázódnak ifjoncaink a magasabb osztályba. Hétről-hétre szemmel látható a fejlődés, egyénileg és csapatszinten érzékelhető az előrelépés és ennél a korosztálynál ez a legfontosabb. Hétvégén már az is jó eredménynek számítana, ha sikerülne egy szoros meccset játszani a DVTK-val.

MLSZ országos U13-as bajnokság, 12. forduló

DVTK–DEAC

11.27. 15:00, DVTK Edzőközpont

U12

Ahogy az idősebb korosztályunk, úgy a fiatalabb is a DVTK otthonába látogat a 11. forduló szombati játéknapján. Balla Imre ifjú legényei jól teljesítettek legutóbb, ezúttal nehéz feladat elé állították a városi rivális akadémistáit. A szezonnyitón még 13 góllal nyert a DLA, a második összecsapáson azonban csak három volt a különbség. Ez is bizonyítja, folyamatosan fejlődnek a srácok, egyre jobban meg tudnak felelni a magasabb osztály kihívásainak. Ha azt a játékot tudják nyújtani, mint legutóbb, a borsodiak dolgát is meg tudják nehezíteni, még a pontszerzés sem zárható ki.

MLSZ országos U12-es bajnokság, 12. forduló

DVTK–DEAC

11.27. 15:00, DVTK Edzőközpont

U11/U10/U9

Focistapalántáink is megmérettetik magukat hétvégén, pénteken és vasárnap is pályán láthatjuk srácainkat. A hétvégi program a Pallagi Edzőcentrumban kezdődik, majd Nyíregyházán zárul. Mindkét helyszínen a DVSC LA és az Eger gárdáival találkoznak. A pénteki meccseken 12, míg a vasárnapi találkozókon 11 órától indul útjára a labda.

Írta: KZT