Kiütéses győzelmek hétvégéje

Ismét sikeres hétvégét zártak korosztályos csapataink, U14-es legényeink öt, U15-öseink hat, az NB III-ban szereplő U19-es fiatalok pedig tizenegy góllal terhelték meg az Oros kapuját.

DEAC II – A hosszabbításban úszott el a győzelem
Alsóházi rangadón lépett pályára szombaton a DEAC fiókcsapata, Katona László alakulata a Hajdúsámson otthonában vendégszerepelt. A hazaiak kezdték lendületesebben a mérkőzést, több helyzetet is kialakítottak, de nem sikerült bevenniük a debreceni kaput. Bő negyedóra elteltével erőre kaptak az egyetemisták, akik Tóth Levente góljával megszerezték a vezetést. Nem tartott sokáig az előny, a 21. percben egyenlített vendéglátónk, ám kisvártatva Tóth ismét villant, így a szünetben a fekete-fehérek vezettek. A második félidőben inkább csapatunk dominált, akár növelhettük is volna előnyünket, de a befejezéseknél rendre rossz döntéseket hoztunk. Az 58. percben elveszítette belső védőjét a DEAC, egy párharcból Fényi Balázs jött ki rosszul, aki súlyos sérülést szenvedett. Mivel az ápolás miatt sokáig állt a játék, a játékvezető hat perc hosszabbítást rendelt el, amely drámai izgalmakat tartogatott. A 93. percben egyenlítettek a hazaiak, melyre azonnal jött az egyetemisták válasza, de a játékvezető kezezés miatt érvénytelenítette a találatot. A ráadás utolsó percében ismét betalált a Hajdúsámson, amely 3–2-es győzelmet aratott a DEAC felett.

DASE – Győztesen jöttünk ki a gólpárbajból
A megyei bajnokság 18. fordulójában a nyolcadik helyen álló DASE a 11. pozícióban lévő Bocskait fogadta. Jól kezdődött a mérkőzés a hazaiak számára, még nem telt el negyedóra, amikor már kettővel vezettek a mieink. A játékrész feléhez érve kozmetikáztak az eredményen a vendégek, de a 30. percben visszaállt a kétgólos különbség, Al-Sheraji másodszor volt eredményes. A szünet előtt ismét szépített a Bocskai, amely a második félidő legelején egyenlíteni is tudott, ekkor 3–3 állt az eredményjelzőn. Kovács Miklós tanítványai szinte azonnal válaszoltak, ám húsz perccel a vége előtt ismét egalizált a kék-fehér alakulat. Az izgalmas hajrában mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de gólt csak a DASE szerzett, a 83. percben Éder Gergő szerezte a győzelmet jelentő találatot (5–4).

DEAC NB III U19 – Tetszetős játék, kiütéses győzelem
A bajnoki címért folytatott versenyfutásban két csapat maradt állva, a DEAC és a Kisvárda esélyes a végső győzelemre. Mivel a 14. forduló szombati játéknapján a szabolcsi gárda nyert, Dobos Attila tanítványai lépéskényszerbe kerültek. Ahhoz, hogy ne szakadjanak le a nyírségi együttestől, vasárnap a hatodik helyen álló Oros elleni találkozón itthon kellett tartani a három pontot. Ennek megfelelően jól kezdtek fiataljaink, beszorították az Orost, s csak idő kérdése volt, hogy mikor születik meg az első hazai találat. A szabolcsiak szűk negyedórán át bírták a nyomást, a játékrész végéig pedig összesen négyszer kapitulált a vendégek védelme. Nem csupán a gólok számában került hátrányba az Oros, a 42. percben létszámban is megfogyatkoztak. Szünet után sem vettek vissza a tempóból a fekete-fehérek, jó ritmusban, kombinatívan futballoztak, sorra alakították ki helyzeteiket. Tovább nyílt az olló, s végül tizenegyig jutottak a debreceni fiatalok, a vendégek erejéből csupán szépítésre futotta a hajrában (11–1).

DEAC megyei U19 – Pontmentés háromgólos hátrányból
A Monostorpályi legyőzésével megkezdte a felzárkózást az utolsó helyen álló csapatunk, amely ezúttal a középmezőny elején található Hajdúsámsonnal találkozott. Nem az egyetemi fiatalok elképzelése szerint indult a mérkőzés, Kozma Lajos tanítványai ugyanis már öt perc elteltével hátrányba kerültek, ráadásul a játékrész közepére háromgólosra nőtt a különbség. A hazaiak ekkor már talán elkönyvelték a győzelmet, de a mieink másképp gondolták, s Ferenczi két góljával tíz perc leforgása alatt visszajöttünk a mérkőzésbe. A második félidő elején nehezen lendültünk játékba, vendéglátóik pedig növelték előnyüket. A DEAC azonban nem adta fel, s az utolsó öt percben két gólt szerezve egyenlített, így az egyetemisták egy ponttal távoztak Hajdúsámsonból.

DASE NB III U19 – Tisztes helytállás tartalékosan
A két együttest tíz hely választja el a tabellán, ám mégsem játszott teljesen alárendelt szerepet a DASE, amelyet Köstner Tamás távollétében kollégája, Kozma László irányított a Tarpa ellen. Jól kezdték a mérkőzést a debreceni fiatalok, de az első játékrész közepén öt perc alatt két kontrából is betaláltak a szabolcsiak. A második félidőt kapott gól nélkül hozta le a DASE, amely egyetlen cserével játszotta végig a kilencven percet. Sőt, még egy tizenegyest is kiharcoltak a debreceniek, amit azonban nem sikerült gólra váltani, így szépítő találat nélkül, kétgólos tarpai sikerrel zárult a mérkőzés.

DASE megyei U19 – Esélye sem volt a Bocskainak
Kozma László tanítványai még versenyben vannak a dobogóért folytatott küzdelemben, a harmadik helytől mindössze három pont választja el a gárdát. A 13. helyen álló Bocskai SE ellen esélyeshez méltóan kezdtek fiataljaink, akik az első perctől nyomás alá helyezték ellenfelük védelmét, amely tíz perc elteltével érett góllá, Légrádi juttatta előnyhöz csapatát. A folytatásban is a debreceniek akarata érvényesült, de hiába dolgoztak ki sok helyzetet, a befejezéseknél rossz döntések születtek. Szilágyi azonban a szünet előtt közvetlenül, majd a fordulás után is gólra váltotta az adódó lehetőséget, így megnyugtató előnyre tettek szert a hazaiak. Kozma László tanítványai sorra vezették szépen felépített támadásaikat, állandó veszély alatt tartva a Bocskai kapuját. A második félidő derekán tovább nyílt az olló, egymás után háromszor kapitulált a vendégek védelme. A találkozó gyors gólváltással zárult, Fási is betalált, a DASE pedig könnyedén, 8–1-re múlta felül riválisát.

DASE NB III U17 – Emberhátrányban is megszorongattuk a Tarpát
Kozma László együttese vasárnap délután a főként ukrán fiatalokból álló Tarpa SC együttesét látta vendégül. A korosztályos regionális bajnokság negyedik helyén álló vendégek a legutóbbi öt mérkőzésüket megnyerték, így kirobbanó formában érkeztek Debrecenbe. A két csapat őszi találkozóján 2–2-es döntetlen született, akkor a Tarpa tudott fordítani, most pedig a DASE jött vissza egygólos hátrányból, bő félóra elteltével már a mieink vezettek. A 43. percben azonban váratlan fordulatot vett a mérkőzés, a játékvezető ugyanis második sárga lappal kiállította a hazaiak egyik kulcsjátékosát, Bagdi Róbertet. Emberelőnyét könyörtelenül kihasználta a Tarpa, amely a második félidőben ledolgozta hátrányát, így végül 3–2-re megnyerte a mérkőzést.

DEAC NB II U15 – A második félidőben kiszakadt a gólzsák
A listavezető, még veretlen csapatunkra ismét alsóházi ellenfél várt, szombaton a 13. helyen álló Oros otthonában léptünk pályára. Nem is lehetett más a debreceniek célja, mint pontjaik számának a növelése, folytatva a kiváló sorozatot. Az első félidőben nem találta játékát Benczik Zsolt együttese, kissé akadozott a gépezet, ráadásul a 7. percben, szinte a semmiből megszerezte a vezetést a hazai gárda. Hiába irányították a játékot a fekete-fehérek, sok hibával futballoztak, rendre rossz döntéseket hoztak a végjátékban, így elmaradtak a helyzetek. Az első nagyobb lehetőségünket ugyanakkor gólra váltottuk, egy gyors ellentámadás végén Vida egalizált. S ha egy üzlet beindul… Fordulás után elkezdődött a gólgyártás, a fölényben játszó egyetemi fiatalok jó százalékban használták ki helyzeteiket. A második játékrészben ötször vettük be az Oros kapuját, így összességében könnyedén szereztük meg mindhárom pontot, 6–1-es győzelmet arattunk a nyírségiek otthonában.

DEAC NB II U14 – Könnyed sikerrel léptünk fel a dobogóra
A forduló előtt negyedik DEAC jól kezdett Nyíregyháza-Oroson, a mieink már az első percekben beszorították kapuja elé a szabolcsi gárdát. A fölény hamar góllá érett, majd a játékrész felénél megdupláztuk előnyünket. A második félidőben magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak Benczik Zsolt tanítványai, akik szinte végig a hazaiak térfelén tartották a labdát, s a játék minden elemében felülmúlták vendéglátóikat. Fiataljaink látványosan futballoztak, s futószalagon dolgozták ki helyzeteiket, melyek közül hármat értékesítettek, Ficsor, Hidegkuti és Grecskó is szépségdíjas találatot szerzett. Ötgólos győzelmével Benczik Zsolt együttese fellépett a dobogó harmadik fokára.

Fotó: Égerházi Péter