Leány U16: Érvényesült a papírforma az éllovas otthonában

Korosztályos lánycsapatunk hétfő délután a listavezető Nyíregyháza otthonában lépett pályára.

Formálódó csapatunk elkezdte pótolni elmaradt mérkőzéseit, melyek közül az elsőre hétfőn került sor. Nem kisebb feladat várt Nagy Anikó tanítványaira, mint a veretlen Nyíregyháza otthonában helytállni.

Lényegében hamar eldőlt a mérkőzés, az összeszokott, rutinosabb Nyíregyháza már kilenc perc alatt érvényesítette a papírformát, három góllal elhúztak. Lányaink igyekeztek mindazt megvalósítani, amit edzéseken gyakoroltak, de még akadozott a gépezet. A félidő végéig növelte előnyét a szabolcsi gárda, a 41. perc végére nyolc gól állt a nevük mögött.

Komoly hátrányban lévő csapatunk a folytatásban is becsületesen küzdött, de ekkor is kiütközött a két csapat közti jelenlegi különbség, tovább nyílt az olló, s a hazaiak még hét alkalommal bevették a kapunkat.

Leány regionális U16, 2. forduló

Nyíregyháza–DVSC-DEAC: 15-0 (8-0)

DVSC-DEAC: Pótor, Ozsváth, Egri, Rácz, Kiss A., Váradi, Kádár, Kerékgyártó (Lázók 50’), Szőnyi, Horváth L., Hajnal (Ari 68’)

Edző: Nagy Anikó

Nagy Anikó: Sajnos sok hiányzónk volt, ráadásul az utolsó negyedórában emberhátrányba kerültünk egy sérülés miatt. Az első helyezettel játszottunk, s bár nagyarányú vereséget szenvedtünk, láttam biztató jeleket, a lányok becsületesen küzdöttek. Dolgozunk tovább, sokat kell még tanulnunk, a játékosok akarnak fejlődni, a munka gyümölcse előbb-utóbb be fog érni.

Tudósított: KZT