Mester Norbert: Új kihívások várnak ránk

A szakember nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy az U16-os csapatot irányíthatja, a felkészülés első hete az ismerkedésről szól.

Mint beszámoltunk róla, szintet lépett labdarúgó-szakosztályunk, amely tehetségközpontként a jövőben minden korábbinál minőségibb képzést tud biztosítani a fiatal játékosoknak. A nagy érdeklődést jól mutatja, hogy idén is több tucat próbajátékos érkezett a Sportcampusra, így a regionális bajnokságban induló U16-os csapatunk újdonsült edzőjének, Mester Norbertnek is fel van adva a lecke a keret kialakításán.

„Benczik Zsolt kollégám kiváló szellemiségű társaságot adott át nekem, a közel huszonöt játékos mellé pedig tíz-tizenkét fiatal érkezett más kluboktól – emelte ki a fiatal szakember. – Az első két hétben nagy létszámú, labdás gyakorlatokat végzünk, mert szeretnénk felmérni, hogy milyen a gyermekek mozgásügyessége, hogyan bánnak a játékszerrel. Az elmúlt évek áldozatos munkájának köszönhetően tehetségközponttá minősítettek minket, ami tovább élesíti a versenyhelyzetet a csapatokon belül, de érzésem szerint a srácok fejlődésének jót tesz, ha már ebben a korban jobb teljesítményre, alázatosabb munkára sarkallják őket a posztriválisok. Fontosnak tartjuk ugyanakkor, hogy senkit ne érjen kudarcélmény, ezért igyekszünk továbbra is mindenkinek játéklehetőséget adni, a húszfős szűkített keretből kiszorulók a tervek szerint a DASE megyei csapatában kapnak szerepet. Ebben a gárdában lesznek 2007-es születésű játékosok ki, mi azonban kizárólag a 2006-osokra építünk, a társaság magját az U15-ös bajnokságban tavaly bronzérmet szerző fiúk képzik majd.”

Nem csak a játékosoknak, de Mester Norbert számára is nagy kihívást jelent a következő szezon, a szakember ugyanis korábban csak kisebb korosztályok felkészítéséért felelt.

„Őszinte leszek, nagyon meglepett, amikor megcsörrent a telefon, de természetesen örültem a felkérésnek, megtisztelő a vezetőség bizalma. Nemrég felvettek a B-licences edzői tanfolyamra, az U16-osok mellett pedig jó lehetőséget kapok arra, hogy a gyakorlatban is kamatoztathassam a tudásom. A tapasztalt Szabó Jánost kaptam segítőnek, így én és a csapat is jó kezekben vagyunk, nagyon élvezem a közös munkát. Egyelőre az ismerkedésé a főszerep, mivel csak néhány srácot ismertem korábbról, de mostanra sikerült megtanulnom a neveket is. A labdás gyakorlatokat követően igyekszünk megerősíteni a játékosok fizikumát, a célunk, hogy a bajnokság rajtjára tökéletes erőállapotba kerüljünk. Új kihívások várnak ránk, de állunk elébe, szeretnénk bajnoki címet ünnepelni a szezon végén.