Nagy Anikó: Egyénileg és csapatként is sokat léptünk előre

U16-os lánycsapatunk viszonylag későn tudta megkezdeni a felkészülést, ám ennek ellenére trénerünk, Nagy Anikó elégedett lányai elmúlt féléves teljesítményével.

Korosztályos lánycsapatunk szinte az utolsó pillanatban állt össze, így nem sok idő maradt a bajnoki rajt előtt a felkészülésre, ez pedig komoly kihívások elé állította szakvezetőnket.

„Elég későn tudtuk megkezdeni a felkészülést, teljesen újjá kellett szervezni a csapatot, így első és legfontosabb feladatunk az volt, hogy kialakítsunk egy jó szellemiségű, összetartó közösséget. Mivel többen most ismerkedtek a labdarúgással, ezért lényegében a kályhától elindulva, az alapokkal kezdtük a munkát. Nagy hangsúlyt fektettünk a technikai és posztspecifikus képzésre, majd ezek után tértünk át a taktikai feladatok gyakorlására. Az idő rövidsége miatt fizikálisan volt lemaradásunk, de szezon közben sikerült megfelelő állapotba hozni a játékosokat. A lányok fogékonyak voltak az új dolgokra, akartak tanulni, jó volt az edzéslátogatottság, becsületesen elvégezték a feladatokat, maximálisan elégedett voltam a hozzáállásukkal. Összekovácsolódott a társaság, pályán és azon kívül is jól megértik egymást a lányok” – fogalmazott a felkészüléssel kapcsolatban csapatunk edzője.

Korosztályos csapatunk október 9-én, az Airnergy FC ellen kezdte, majd november végén, a Mercedes gárdáját fogadva zárta a 2021-22-es szezont.

„Az említett okok miatt nem tűzhettünk ki nagy célokat magunk elé a bajnoki rajt előtt, inkább elvárásokat fogalmaztunk meg. Azt mondtam a lányoknak, nem az eredmény számít még, sokkal inkább az, hogy mindazt, amit edzéseken gyakoroltunk, próbálják éles szituációban megvalósítani, a meccseken hozzák ki magukból a maximumot és élvezzék a játékot. Szemmel látható volt a fejlődés, egyénileg és csapatszinten is sokat léptünk előre, ami az őszi szezon végére ez eredményekben is megmutatkozott, két alkalommal is győztesen hagytuk el a pályát. Talán egy-két meccset még nyerhettünk volna, ezen a téren maradt bennem némi hiányérzet, ám egyben nézve a mögöttünk hagyott időszakot, elégedett lehetek a lányok teljesítményével” – értékelte a bajnoki szereplést szakvezetőnk.

Az őszi szezon végeztével a munka még nem állt le, december közepéig zajlanak az edzések, majd egy pár hetes pihenőt követően kezdik meg a téli felkészülést lányaink.

„A téli szünetig hátralévő napokban az egyéni képességek fejlesztését helyezzük előtérbe, emellett a fizikai állóképességet is próbáljuk megfelelő szintre hozni. December 12-én kezdik meg pihenőjüket a lányok, az ünnepekre még nem, de azt követően kapnak feladatokat, melyeket otthon kell elvégezniük. Január közepén kezdjük a téli felkészülést, sok munka vár ránk, mivel első bajnoki meccsünkre majd március közepén kerül sor, így két hónap áll rendelkezésünkre, hogy minden téren magasabb szintre lépjünk. Látva a fejlődést, úgy gondolom, hogy a bajnokság végére odaérhetünk a középmezőny elejére” – zárta gondolatait Nagy Anikó.

Írta: KZT