Nem jött össze a szép búcsú

U19-es leánycsapatunk kétgólos vereséget szenvedett a szezonzárón a Várda együttesétől. Kádár Rékának mielőbbi felépülést kívánunk!

Az idei bajnoki év utolsó párharca várt Fülöp Diána csapatára, melyre vasárnap került sor a Pallagi Edzőcentrumban. Lányaink azt a Várdát fogadták, mely gárdát ősszel könnyedén győztek le 7-0-ra, így bizakodtunk, szép lesz a búcsú.

Jó ritmusban kezdtünk, már a mérkőzés elején több helyzetet kidolgoztunk, de a befejezéseknél rossz döntések születtek. A szabolcsiak viszont első lehetőségüket kihasználták a 7. percben. Többször is egalizálhattak volna lányaink, de sorra hibáztak a kapu előtt, végül a 34. minutumban egy szöglet után Fecsó Zina találta meg a rést és zörgette meg a hálót. Már úgy nézett ki, döntetlennel zárul a félidő, ám az utolsó percekben ismét mattolta védelmünket a Várda és várhatta előnyből a második játékrészt.

Fordulás után nem tudtak ritmust váltani lányaink, kissé tompán és fásultan futballoztak. Az akarattal nem volt gond, de nem voltak elég élesek. A vendégek irányították a játékot, birtokolták a labdát, míg a mi oldalunkon sok volt a hiba és a pontatlanság. A 66. percben sajnálatos eset történt, egy ütközés után Kádár Réka fájdalmas arccal maradt fekve a füvön, akit le is kellett cserélni. Később kiderült, eltört a keze. Rékának ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk. Visszatérve a meccsre: a játékrész felénél éledezett csapatunk, több veszélyes szituációt alakítottunk ki az ellenfél kapuja előtt, de nem sikerült betalálni. A 74. percben viszont a Várda ismét megzörgette a hálónkat és már kettővel vezettek. A hátralévő időben mindent megpróbáltak lányaink, hogy zárkózzanak, de a támadásokból hiányzott az átütő erő, így a végeredmény sem változott.

Leány Regionális U-19 Észak-Keleti csoport 22. forduló

DVSC-DEAC – Várda SE: 1-3 (1-2)

DVSC-DEAC: Oláh (Máté 58’) – Király (Kakuk 46’), Borsi, Keczán, Magyar, Ferencz, Czene, Fecsó (Kádár 46’), Nagy Zs., Rácz (Dandé 57’), Urbán (Egri 46’)

Edző: Fülöp Diána

Gólszerző: Fecsó 34’

Fülöp Diána: Jól kezdtünk, szép támadásokat vezettünk, de a kapu előtt ismét pontatlanok voltunk, ellenfelünk viszont első helyzetét értékesítette. Sikerült egyenlítenünk, de szünet előtt megint hátrányba kerültünk, innentől kezdődött a lejtmenet. Úgy éreztem, mentálisan és fizikálisan belefáradtak a mérkőzésbe a játékosok. Fordulás után a Várda irányította a játékot, bár a második félidő derekánál adódtak helyzeteink, ám szerencsénk sem volt ma. De Fortuna annak fogja a kezét, aki tesz is érte. Küzdöttünk, de nem funkcionáltunk csapatként. Sajnos Kádár Rékának egy ütközés után eltört a keze, mielőbbi teljes felépülést kívánok neki. Köszönöm a lányok egész éves munkáját, a következő szezonban még keményebben és még többet kell dolgoznunk, és nagyobb összetartásra lesz szükség.