Sándor Krisztián: Lépésről lépésre szeretnék haladni

A DASE U17-es csapatának egyik meghatározó játékosa hétvégén megszerezte a kétszázadik találatát a pályafutása során, s a szezon hátralévő mérkőzésein tovább gyarapítaná góljainak számát.

Mint a mesében: Sándor Krisztián éppen tíz évvel ezelőtt, az alig nyolcezres lélekszámú Derecskén kötött életre szóló barátságot a labdával, manapság pedig a DASE legnagyobb tehetségei között tartják számon.

„A mai napig Derecskén élek, sok szép emlék köt a településhez, és remekül éreztem magamat az első csapatomnál is – avatott be minket a kezdetekbe Krisztián. – Már kiskoromban imádtam gólokat lőni, így nem volt kérdés a számomra, hogy később is támadóként szeretnék játszani. Idén nyáron lesz négy éve, hogy Debrecenbe igazoltam, s úgy érzem, szintet léptem, rengeteget fejlődtem a DASE játékosaként. Nagyon jó érzés minden nap belépni a Sportcampusra, boldog és büszke vagyok, hogy itt játszhatok. A társak hamar befogadtak, megtaláltuk a közös nevezőt, az edzések pedig roppant kemények, mégis jó hangulatban telnek.”

Sándor Krisztián a kemény munka híve, elmondása szerint klubunknál minden adott ahhoz, hogy az elhivatott játékosokból profi labdarúgó váljon.

„Az edzések minősége, illetve a bajnokság erőssége is eltér a Derecskén tapasztalttól, gyorsabb játékra vagyunk kényszerítve, mint akkoriban. Számomra a regionális bajnokság jobban fekszik, mint a megyei ifjúsági, a szabolcsi riválisokkal izgalmasabb és színvonalasabb mérkőzéseket tudunk vívni. Az ellenfelek technikásabbak, a kapusok jobbak, így külön öröm a számomra, ha ezen a szinten is eredményes tudok lenni. Boldog vagyok, hogy a hétvégén a kétszázadik találatomat is megszereztem, de nem állok meg, folytatom a kemény munkát. Kozma Lászlótól sokat tanultam, a vezetőedzőnk nem ismer lehetetlent, ez pedig minket is motivál. Nehéz ez a kettős terhelés, de egyelőre sikerül tisztességgel helyt állni, hiszen a megyében még az ezüstéremért is harcban állunk, a regionális bajnokságban pedig a középmezőnyhöz tartozunk.”

A jubileumi találat pompás szabadrúgásból esett, így elkerülhetetlen volt a kérdés: vajon mi a tökéletes pontrúgás titka?

„A szabadrúgás mindig egy komoly gólszerzési lehetőség a tizenhatos előteréből. Amikor lehetőség van rá, edzések után kint maradok gyakorolni, ha pedig Derecskén vagyok, olykor hosszú órákat töltök a pályán. Mindig megnézem a kapus helyzetét, s annak függvényében döntöm el, hogy melyik sarokra rúgom a labdát. Amellett, hogy viszonylag jól lövöm a szabadrúgásokat, gyors és technikás játékosnak tartom magam, a helyzetkihasználásomon azonban szeretnék javítani, rosszul esik, ha ziccert rontok.”

Kiválóságunk a jövőjéről is szót ejtett, társaihoz hasonlóan szeretne kisvártatva a felnőttek között is szóhoz jutni.

„A futballban képzelem el a jövőmet, de lépésről lépésre szeretnék haladni, először jó lenne bemutatkozni a DASE felnőtt csapatában, melyet a régi edzőm, Kovács Miklós irányít. Ha sikerül letennem a névjegyem, a későbbiekben szeretném az országos bajnokságban is kipróbálni magam, jó lenne három év múlva már az NB III-ban futballozni. Nem szeretem a túlzott elvárásokat, de tudatosan haladok az utamon, s ami a legfontosabb, a mai napig gyermeki lelkesedéssel rajongok a labdarúgásért.”