Szombati futballdömping

A regionális bajnokságban szereplő csapataink mindegyike pályára lép a hétvégén, a DASE fiataljai a Várdával, míg a DEAC-ban pallérozódó legények a Cigánddal mérik össze erejüket.

DEAC U19

Listavezető csapatunkra a 11. helyen álló Cigánd vár a 19. fordulóban. Ősszel nem okozott gondot Dobos Attila tanítványainak, hogy legyőzzék a borsodi alakulatot, október elején egy ötöst gurítottak hétvégi ellenfelüknek. Hasonló eredmény várható szombaton is, az erőviszonyok ismeretében nagyarányú debreceni győzelemre van kilátás. A DEAC számára a bajnoki cím is elérhető közelségben van, így mindenképpen be kell húzni a szombati mérkőzést. Jelenleg három pont az előnyünk a második helyen álló Várda előtt, bár a szabolcsiak két meccses lemaradásban vannak, ráadásul legnagyobb riválisunk még veretlen a szezonban.

Cigánd SE–DEAC

04.10. 12:00, Cigánd, Vasút utcai Sporttelep

DASE U19

Köstner Tamás fiaira a legnehezebb mérkőzés vár hétvégén, ugyanis szombaton az egyik bajnokaspiránst, a még veretlen Várdát fogadják. Csapatunk október elején találkozott legutóbb a szabolcsi alakulattal, azon a találkozón egy híján húsz gól született, sajnos mindet a piros-fehérek jegyezhették. A mostani mérkőzésen a tisztes helytállás lehet a cél, elsősorban a mutatott játékban szeretnénk előrelépni az őszi mérkőzéshez képest, az pedig csak hab lenne a tortán, ha sikerülne bevennünk a mezőny legerősebb gárdájának kapuját.

DASE–Várda LA

04.10. 14:00, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sportpálya

DEAC U17

Bár még sok mérkőzés van hátra, egyre inkább úgy néz ki, hogy a Várda zárja az élen az idei bajnokságot, a szabolcsiak előnye jelenleg öt pont csapatunk előtt, ráadásul egy találkozóval kevesebbet játszottak, mint a mieink. Balla Imre tanítványai az ezüstéremre pályázhatnak, de a Tarpa is célba vette ezt a pozíciót, amely csupán három ponttal gyűjtött kevesebbet eleddig, mint a DEAC. Szombaton, a 6. helyen álló Cigánd otthonából három ponttal térnének haza fiataljaink, ami nem tűnik lehetetlen küldetésnek, ősszel a hajrájában Víg Zsombor vitte be a mindent eldöntő találatot. A borsodiak nagyarányú vereséggel hangoltak a szombati párharcra, csapatunk viszont győzelemmel abszolválta az előző fordulót, s reményeink szerint a lendület kitart a szombati rangadóig.

Cigánd SE–DEAC

04.10. 10:00, Cigánd, Vasút utcai Sporttelep

DASE U17

Az erőviszonyok ismeretében nem szombaton kezdheti meg a felzárkózást Kozma László alakulata, ugyanis a veretlenül listavezető Várdát fogadják fiataljaink. A Várkerti Sporttelepen rendezett, őszi mérkőzésen tizenhárom góllal bizonyult jobbnak a bajnokaspiráns, amely ezúttal is toronymagas esélyese a találkozónak. Ahogyan az idősebb korosztály esetében, az U17-esek számára is a tisztes helytállás lehet a cél, a pontszerzés kisebb csodával érne fel, de mint tudjuk, a futballban minden lehetséges.

DASE–Várda LA

04.10. 16:00, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sportpálya

U15

Korosztályos csapatunk remekül szerepel az idei versenykiírásban, a DEAC 19 fordulót követően még nem talált legyőzőre, melynek köszönhetően vezeti is a tabellát. A bajnoki címre a mieink mellett a Tarpa is eséllyel pályázik, a nagy rivális előtt jelenleg négy pont az előnye Benczik Zsolt együttesének. Botlani tehát nem lehet, a hajrához érve különösen fontos, hogy folytatódjon a sikerszéria, szombaton a Cigánd ellen kellene bezsebelni az egységeket.

DEAC–Cigánd SE

04.10. 12:00, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sportpálya

U14

A legfiatalabb korosztályunk jó eséllyel gyarapíthatja pontjai számát hétvégén, ugyanis a második helyen álló DEAC a 14. pozícióban lévő Cigánddal találkozik szombaton. Egyértelműen a mieink képviselnek jobb játékerőt, ám ennek a pályán is meg kell mutatkoznia. Nem szabad félvállról venni ezt a találkozót sem, maximális erőbedobással kell futballozni, ezzel pedig a srácok is tisztában vannak, hiszen szeretnék dobogón zárni az idei bajnokságot.

DEAC–Cigánd SE

04.10. 10:00, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sportpálya

Fotó: Égerházi Péter