Tömöri Lajos: Igyekszem mindent beleadni az edzéseken

U14-es csapatunk kitűnő szélsője kimondottan élvezte a játékot az első három mérkőzésen, annak pedig külön örül, hogy a jó teljesítmény eredményességgel is párosult.

A DEAC U14-es labdarúgócsapata az első fordulóban Salgótarjánban lépett pályára, ahol 2–1-es hazai vezetés után Takács Tamás tanítványai fordítani tudtak és végül megszerezték a három pontot. Az önbizalomnövelő győzelemmel a hátunk mögött a mezőkövesdi alakulatot fogadtuk a Dóczy utcában, de sajnos nagy küzdelemben ellenére egy góllal alulmaradtunk. A javítási lehetőség Egerben adott volt, a gól nélküli első félidőt követően a csereként beálló Kaprinyák Armand gólja pedig győzelmet ért fiataljainknak.

A keddi edzésen az U14-es korosztályú futballistáink már kőkeményen gyakoroltak, ugyanis a következő fordulóban a Szegedet fogadják. A csapat első hazai győzelméért lép pályára, a játékosok így kiváltképp motiváltan hajtották végre a feladatokat. Az együttes szélsője, a 2008-as születésű Tömöri Lajos a tréning után értékelte a csapat, illetve a saját teljesítményét, majd kitért a következő bajnokira is.

„Nagy örömmel töltött el, hogy elkezdődött a bajnokság, hiszen imádok focizni. Szeretem különböző ellenfelekkel szemben megmérettetni magam, ezáltal én is fejlődhetek. Az eddig lejátszott három mérkőzés során kimondottan élveztem a játékot, egyébként valamennyiszer kezdőként léptem pályára. Igyekszem mindent beleadni az edzéseken, hogy aztán a mérkőzéseken a legjobb tudásom szerint segíthessem a szeretett csapatomat. Úgy érzem, hogy a passzpontosságom remek volt, emellett a lövések is jól mentek. A jövőben a pályán való kommunikáción szeretnék még javítani az eredményesség érdekében.”

Három forduló után nehéz messzemenő következtetéseket levonni, ám Tömöri Lajos szerint stabil középcsapattá válthat az országos bajnokságban újonc DEAC.

„Ha az eddigi formát hozzuk, szerintem ez a végelszámolásnál a középmezőnyre lehet elég. A Mezőkövesd ellen sok védekezési hibát vétettünk, könnyedén átívelték a labdát felettünk, a gólt pedig egy távoli lövésből kaptuk. Az edzésen most főként a labdatartást gyakoroltuk, próbáljuk a megszerzett tudást a következő meccseken kamatoztatni. A Szeged ellen mindenképpen nyerni szeretnénk, a csapatunkat erősebbnek gondolom az ellenfélnél. Ehhez egyértelműen szép és eredményes támadójátékot kell bemutatnunk és akkor nem lehet gond” – tekintett előre bizakodóan az ifjú tehetség.

Tóth Huba Elemér