Tornagyőztesek Hajdúnánáson U11-eseink

Mester Norbert tanítványai a hajdúnánási fináléban büntetőkkel bizonyultak jobbnak a Balmazújvárosnál, így magasba emelhették a győztesnek járó trófeát.

Beköszöntött a tikkasztó hőség, a DASE U11-es csapata azonban nem tétlenkedik, fiataljaink legutóbb Hajdúnánáson léptek pályára. A környék utánpótlásközpontjait felvonultató tornán a mieink a házigazda mellett a Loki Focisulival és a Balmazújvárossal kerültek egy csoportba. A nyitómérkőzésen utóbbi gárdától egygólos vereséget szenvedett Mester Norbert és Nagy Máté Milán együttese, amelyet ezúttal Molnár Bálint és Hegedűs Györk korosztályba illő tanítványai is erősítettek. A folytatásban magára talált a DASE, a lokistákat 6–0-ra, a Hajdúnánási Focisulit 7–2-re ütöttük ki, így a legjobb négy közé jutottunk.

A keresztjáték során a Honvéd Olasz Focisulival mértük össze tudásunkat, s kétgólos hátrányból felállva 4–2-es győzelmet arattunk, ezzel pedig bejutottunk a döntőbe, ahol ismét a Balmazújváros várt a mieinkre. A jó iramú, színvonalas fináléban mindkét fél előtt számos lehetőség adódott, s mivel a rendes játékidő végén 2–2 volt az állás, következhetett az orosz rulett, büntetőkkel dőlt el a trófea sorsa. Az idegek harcát a DASE fiataljai nyerték, így visszavágtak riválisuknak a csoportkörös vereségért és tornagyőztesként térhettek haza Hajdúnánásról. A látottakat a gárda vezetőedzője, Mester Norbert értékelte.

„Az első meccsen még álmoskás volt a csapat, ezután viszont a döntőig végig magabiztos játékot mutattak a fiúk – hangsúlyozta a szakember. – A csoportból két győzelemmel jutottunk tovább, majd következett egy kiélezett mérkőzés a nagy játékerőt képviselő Honvéd Olasz Focisuli ellen, ezen a mérkőzésen megmutatta a csapat mindkét arcát. Kétgólos hátrányban hihetetlen fordítást mutattak be a srácok, így bejutottunk a döntőbe, ahol ismét találkoztunk az első mérkőzésről már ismerős Balmazújvárossal. A rendes játékidőben nem dőlt el a találkozó, a büntetőknél pedig mellénk állt a szerencse. A legjobb játékosnak járó díjat, teljesen megérdemelten Bacsa Benedek szerezte meg. Gratulálok a fiúknak, nagyon büszke vagyok rájuk.”

U11-es torna, Hajdúnánás

DASE–Balmazújváros 0–1
DASE–Loki Focisuli 6–0
DASE–Hajdúnánási Focisuli 7–2
DASE–Honvéd Olasz Focisuli 4–2
DASE–Balmazújváros 2–2, büntetők után: 5–3

DASE: Szilágyi Levente, Toka Boldizsár, Tömöri Dominik, Kósa Marcell, Rácz Attila, Lukács Sándor, Székely Csanád, Karacs Bence, Bacsa Benedek, Sebestyén Zétény

Edzők: Mester Norbert, Nagy Máté Milán