Váradi László tovább írná sikertörténetét

Fiatal hátvédünk már a másodosztályban is bemutatkozott, amit jó visszajelzésnek tart, de nem elégszik meg ennyivel.

Rendkívül sikeres szezont tudhat maga mögött Váradi László, aki mindössze 18 esztendősen debütált az NB II-ben, a Békéscsaba ellen. Az ifjú védő a másodosztályban további három mérkőzésen is helyet foglalt a kispadon, s többek között ennek köszönhetően egy év alatt nagyon sokat fejlődött. A mögöttünk hagyott idényben egyébiránt a DEAC regionális bajnokságban szereplő U19-es csapatában rendre szóhoz jutott, tehetsége megkérdőjelezhetetlen. A védekező középpályásként is bevethető játékos tavaly februárban érkezett a klubunkhoz, a mögöttünk hagyott idényben 21 mérkőzésen öt gólt szerzett.

„Előzetesen senki sem számított arra, hogy az U19-es csapattal az első helyért fogunk küzdeni. Az edzőnk, Dobos Attila is a középmezőny első felét fogalmazta meg elvárásként, de én már az elejétől kezdve optimistább voltam. A saját teljesítményemmel összességében meg voltam elégedve, próbáltam magamból minden meccsen, illetve edzésen kihozni a maximumot. Szerencsére az NB II-ben is lehetőséget kaptam, ez egy fontos visszajelzés számomra, hogy jó úton járok”  – értékelte a 2020/21-es idényét Váradi László.

Tehetségünk jelenleg a 6-os mezben futballozik, amelynek nagy értéket tulajdonít, hiszen korábban édesapja is ebben a trikóban játszott. Váradi Lászlónak a pályán kívül is van mit ünnepelnie, a múlt héten ugyanis felvételt nyert a Debreceni Egyetem nemzetközi gazdálkodások szakára. A bajnokságra a megye I-es csapattal készül a fiatal hátvéd.

„Bár erőnlétileg kissé visszaestem a csúcsformámtól, de szerintem ez ilyenkor természetes. Jól érzem magam a megfiatalított megyei felnőttcsapattal is, de a további fejlődés érdekében az U19-es gárdába is visszajátszom majd.”

Tehetségünk főként védekező pozíciókban szerepel, gyorsasága megkérdőjelezhetetlen, de a játék szervezésében is aktívan részt vesz, a magasságához képest pedig a fejjátéka is kiemelkedő. Fejlődni leginkább a gyors gondolkodásban szeretne, valamint, hogy jobban felmérje a helyzeteket egy-egy szituációnál.

„Az előttünk álló idényben az U19-es korosztállyal a bajnoki címre törekszünk, ez nyilván nem lesz könnyű. Mindig motivál, ha pályára léphetek, mert ilyenkor el tudok vonatkoztatni mindentől és csak a focira koncentrálok. Mivel a megye I-ben nagyon fiatal csapattal indulunk, biztosan lesznek kezdeti nehézségek, amelyet szeretnénk kiküszöbölni. Itt még csak egy hete készülünk, tehát van mit csiszolni az egységen, de hiszem, hogy a középmezőnyben zárunk majd” – vélekedett a szűk egy hónap múlva induló bajnokságokkal kapcsolatban Váradi László.