Városi derbi és rangadó a szombati program

A regionális bajnokságban szereplő csapataink közül négy lép pályára szombaton, az idősebb korosztály a Sportiskolát, a fiatalabb a Tarpát fogadja.

U19

Nehéz mérkőzés vár szombaton Köstner Tamás együttesére, fiataljaink a 23. fordulóban a városi riválist, az 5. helyen álló Sportiskolát fogadják. A kék-sárgák jó sorozatot tudhatnak maguk mögött, az elmúlt öt játéknapon az összes megszerezhető pontot begyűjtötték. A mieink sikeresen abszolválták az előző fordulót, az Orosnak 11 gólt gurítottak, a kiütéses győzelem pedig nagy lökést kell, hogy adjon a fiúknak. Remélhetőleg egyre többen visszatérnek a csapathoz, teljes értékű munkát tudtak végezni, így bő kerettel vehetjük fel a versenyt a városi derbin ellenfelünkkel.

DASE–DSC-SI

05.08. 11:00, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sportpálya

U17

Mint a legidősebb korosztály, Kozma László tanítványai is városi derbin lépnek pályára, szombati ellenfelük ugyanis szintén a Sportiskola együttese lesz. A mieink két hellyel és három ponttal előzik meg a városi riválist, amelynek van miért visszavágni, hiszen az ősz párharcot 6–4-re a kék-sárgák nyerték. A Filo elleni botlást is lehet javítani, ehhez viszont stabilabb hátsó alakzatra lesz szükség, koncentráltan és fegyelmezetten kell védekezni, s akkor jó eséllyel maradnak itthon a pontok.

DASE–DSC-SI

05.08. 09:00, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sportpálya

U15

Csúcsrangadóra kerül sor szombaton, ugyanis 2. helyen álló csapatunk a még veretlen listavezetőt, a Tarpát fogadja. Benczik Zsolt fiainak nincsenek jó emlékeik a szabolcsiakról, áprilisban ugyanis nagyarányú vereséget szenvedtek. Ez volt az első mérkőzés, amikor csapatunk nem szerzett pontot, de srácaink túltették magukat a fiaskón, azóta sorra nyerik meccseiket. Minden pontra nagy szükség van, hiszen a Filo és a Loki Focisuli is szeretne fellépni a dobogó második fokára.

DEAC–Tarpa

05.08. 15:00, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sportpálya

U14

A bajnoki ezüstért folytatott versenyfutás újabb állomása következik, Benczik Zsolt csapata szombaton fogadja egyik riválisát, a Tarpa gárdáját. A szabolcsiak három hellyel és hat ponttal vannak a mieink mögött, de egy mérkőzéssel kevesebbet teljesítettek eddig. Legutóbb áprilisban találkoztak fiataljaink hétvégi ellenfelükkel, azon a mérkőzésen egy ponttal gazdagodtak. Ahhoz, hogy gyarapíthassuk egységeink számát, a legjobb teljesítményre lesz szükség, fegyelmezetten, szervezetten kell játszani. Már egy döntetlen sem lenne csalódást keltő eredmény, de nyerni kellene, hogy megmaradjon az előny a riválisokkal szemben.

DEAC–Tarpa

05.08. 13:00, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sportpálya

Fotó: Égerházi Péter