2005-ben alakult meg a D-Medikus SE, a többszörös DEK kupa győztes és Medikus kupa győztes orvostanhallgatókból álló együttes Vámos Miklós vezényletével. Az elsöprő fölénnyel megnyert bajnoki cím ellenére sem volt lehetősége feljutni a csapatnak az NBII-be, így következő évben Csosz mester lemondott, és a csapatot Vágó Zsolt vette át, akivel egy 3. helyezés után ismét kivívott bajnoki cím hozta el várt feljutást. NB II -ben a csapat a középmezőnyben végzett, majd Vágótól is búcsút intettek. A folytatásban Leiter Imre irányította a gárdát, ami visszaesett a megyei bajnokságba, és ott a második helyen végzett.2011-ben Medgyessy Sándor vezetésével új szellemiséggel és kellő profizmussal készülhetett a csapat az NB II-be való visszajutásra. A 2012-ben ezüstérmes csapat a visszalépő Balmazújváros utódjaként, annak junior csapatával indulva jutott vissza az NB II -es bajnokságba, azzal a céllal, hogy az első évben biztos bennmaradás, majd egy biztos középmezőnybeli tagságot sikerül elérni. 
 
2012 óta a DEAC -nak általános iskoláskorú utánpótlás csapatai is vannak. "Célunk egy olyan erős utánpótlásbázis felépítése, ahol a fiatalok általános iskolás kortól a középiskolán keresztül az egyetem elvégzésével és akár azon túl is folyamatosan tanulni és sportolni tudjanak sportösztöndíjas támogatás segítségével."
 
A 2016/2017 szezonban az NBII felnőtt észak-keleti csoportjában a csapat első helyezést ért el, így a 2017/2018 szezont már az NBI/B-ben folytatja.