Újabb lépés a felsőház felé

A gyengébb rajt ellenére sem került a padlóra a Debreceni Egyetem együttese Budaörsön.

Mélyütésként érhette a DEAC játékosait az Aramis elleni mérkőzés kezdete, hiszen néhány minutum alatt kétgólos hátrányba kerültek. Előbb Boznánszky hagyta faképnél a védőjét egy szép lefordulással, és a bal felsőbe bombázott. Kicsit később a házigazda szabadrúgást végezhetett el, a hatoson belül ólálkodó Harnisch pedig jól tette bele a lábát Keresztury próbálkozásába.

A zöld-fehérek a fórjuk megszerzését követően átadták a területet, és kontrákra rendezkedtek be. Bőven adtunk munkát az Aramis kapusának, aki több alkalommal is bravúrral hárított. Vámosi a 12. percben már tehetetlennek bizonyult, ekkor egy berúgás után Rácz néhány lépésről faragott a különbségen. Sajnos nem sokáig szerepelt 2-1 az eredményjelzőn, mivel Gál Andrásról elfelejtkeztünk, ezt a kihagyást pedig góllal büntette. A szünetig szerencsére sikerült egalizálnunk: Faragó Szentes-Bíró kiváló átadását értékesítette, majd Tóth Attila balról indult befelé, néhányat tolt a labdán, végül kilőtte a jobb alsót.

A második félidőben Dobi helyett Krajcsi Bence őrizte a debreceni kaput. A fiatal cerberusnak mázlija volt Keresztury életerős próbálkozásánál, ugyanis a kapufa “hárított”. Krajcsi a későbbiekben egyébként több fontos hárítással hálálta meg a bizalmat. Faragó nagyon okosan futott be az üres területbe, és szerencsére a Vámosi elleni párharcát is sikerrel vívta meg, ezzel 3-4-re módosult az állás. Siskával szemben Vámosi szabálytalankodott a hatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A játékszer mögé Thiago állt, a brazil légiós könyörtelenül élt a sansszal. Sáhó hozta vissza az ellenfelünk reményeit egy jó lövéssel. Négy minutummal a vége előtt az Aramis hatodik szabálytalansága miatt Thiago kisbüntetőhöz jutott, de most a kapufát találta el. Végül Faragó tett pontot a történet végére, de ki kell emelni az újabb csodálatos passzt kiosztó Szentes-Bírót is. Az Aramis az utolsó szalmaszálba kapaszkodva elővette az öt a négy elleni szisztémát, amivel kozmetikázott ugyan az eredményen, ám a három pontot a DEAC kaparintotta meg.

Elek Gergő tanítványai ezzel a győzelemmel újabb lépést tettek a hőn áhított felsőház felé. Csapatunk a tervek szerint legközelebb a Kecskemétet fogadja a DESOK-ban, a meccset december 23-án rendezik meg.

Férfi futsal NB I 14. forduló
Aramis SE-DEAC 5-6 (3-3)
gólszerző: Boznánszky (2.), Harnisch (3.), Gál A. (14.), Sáhó (35.), Keresztury (40.), ill. Rácz Zs. (12.), Faragó L. (16., 28., 37.), Tóth A. (19.), Thiago (34. – büntetőből)