Kemény esténk lesz Gyergyóban is

Nagy a forgalom mostanában az erdélyi Erste ligás klubok háza táján: a mieinken kívül az Opten Vasas és a MAC HKB is arrafelé túrázik. Ladányi Balázsék már szerdán elkezdték, egy igencsak szoros meccset játszottak Szeredában, rá egy nappal mindhárom együttes pályára lépett, míg pénteken az újbudai alakulat Csíkban mérkőzik, a mieink ellenfelei pedig a gyergyóiak lesznek.

A GYHK a közelmúltban szoros meccseket vívott a magyarországi együttesek ellen, a múlt héten az Acélbikák és a MAC HKB is csak két pontot szerzett velük szemben. Korábban elvitték a három pontot Debrecenből, de akkor a hazai csatároknak 44 lövésből sem sikerült a hálóba betalálni. Reméljük, hogy a visszavágó számunkra kedvezőbben alakul, annál is inkább, mivel csütörtökön, Brassóban nem termett babér a debreceni együttes számára.

Bár a szép számú és lelkes erdélyi szurkolók nem lehetnek jelen a lelátókon, azért rendre megfogalmazzák az elvárásaikat, ami minden esetben csakis a győzelem lehet. A gyergyói csapat november második felében tartott egy rövid szünetet, de sokkal könnyebben megúszták, mint a „szomszédos” csíkiak, így a mérkőzésszám tekintetében sincsenek elmaradva. A tabellán elfoglalt 7. helyezésük viszont jócskán alulmúlja a szezon előtt megfogalmazott nagyratörő elvárásokat, pedig szezon közben lecserélték a vezetőedzőt és új légiósok is érkeztek. Jelenleg 39 pontjuk van, de nem lépegethetnek nyugodtan felfelé, mivel a 6. Csíkszereda három pontos előnnyel áll, ráadásul öt meccsel kevesebbet is játszottak a GYHK-nál. Nagyon kellenek tehát a jó eredmények Szilassy Zoltán legénységének. Nagynevű játékosokban nincs hiány; ilyenek például a hátvédek, Troncsinszky és Podlipnik, valamint a támadók, Koskiranta, St-Amant, Eric Pance, valamint Basaraba és akkor még nem beszéltünk a kapusrangsorban előkelő helyet elfoglaló Jordon Cooke-ról és a tehetséges székely és magyar hokisokról sem. Játékos fronton tehát rendben mennek a dolgok, mégsem állt össze úgy a GYHK csapatjátéka, ahogyan azt a rajongók folyamatosan elvárták. Persze nyilvánvaló, hogy egy ilyen erős játékosanyag mindig magában hordja a megtáltosodás lehetőségét és debreceni drukkerek sem bánnák, ha ez nem a kedvenceik ellen következne be.

Csütörtökön a GYHK begyűjtötte az aznapi három pontot, a szezonban első alkalommal legyőzték a MAC HKB együttesét. Bizonyosra vehető, hogy a gyergyóiak a mieink elleni összecsapásra is át akarják vinni ezt a lendületet, tehát hatványozottan nehéz feladat vár az egyetemistákra. A brassói balsiker fontos tanulsága, hogy zártabban és fegyelmezettebben kell majd védekezni, elöl pedig a tegnapinál sokkalta jobban kell gazdálkodni a lehetőségekkel. Valószínű, hogy egy szerzett gól Gyergyóban sem lesz elegendő, az viszont bizonyos, hogy pénteken este új meccs kezdődik. A srácok ma reggel már edzettek egyet és komolyan készülnek a GYHK elleni megmérettetésre. Sérültünk nincsen, mindenki bevetésre készen áll és javítani kíván a bizonyítványon.

Szurkolóink szíves figyelmébe ajánljuk az Erste Liga TV élő közvetítését. Ne feledjék; külön-külön is együtt vagyunk!

2020.01. 29. 17.30 Gyergyószentmiklós
EL 149
Gyergyói HK – DEAC

=Müller Károly=