Már az első félidőben eldőlt

A Debreceni Egyetem együttese most sem tudta legyőzni a veszprémieket.

A DEAC férfi futsalosai a sérüléssel bajlódó Szabó Lajos nélkül vágtak neki a Veszprém elleni rangadónak kedd este a DESOK-ban. Az már korábban eldőlt, hogy mindkét csapat az alapszakasz után a felsőházban folytathatja a szereplését. Ennek ellenére a mi szempontunkból volt tétje a meccsnek, hiszen egy győzelemmel bebiztosítottuk volna a negyedik helyünket.

Az elején az eredményjelző rakoncátlankodott, de a kisebb közjátékot követően már a futsal került a fókuszba. Szentes-Bíró dolgoztatta meg Sásdit, majd nem sokkal később egy szögletvariáció végén Faragó nem sokat tévedett. Ezt követően Pál Patrik pillanatai következtek, a veszprémi húzóember egyszer a kapufát is eltalálta. Siska lekészítésének hála Kántor előtt adódott óriási helyzet, de nem tudott élni az eséllyel. A 11. percben komoly tűzijáték alakult ki Krajcsi kapuja előtt, végül Tatai fejezte be a támadást. Néhány pillanattal később a veszprémiek rutinosa ásza újra bebizonyította, hogy nem véletlenül vezeti utcahosszal a góllövőlistát. A 13. minutumban Pál lövését még védte Krajcsi, de a kipattanót a spanyol Hinojosa értékesítette. 0-3 állt ekkor az eredményjelzőn, jött is Elek Gergő időkérése. A szünetig Sánta trafálta el a kapufát, majd egy szépen kidolgozott akcióból Fridrich Dávid növelte négyre a vendégek fórját.

A második félidőre nem az orrunkat lógatva jöttünk ki, Siska passzát Kántor váltotta gólra. A jelenetből erőt merítettünk, egy támadáson belül sajnos Szentes-Bíróval és Siskával egyaránt a kapufa babrált ki. Tatai kétszer is kiszorított helyzetből tüzelt, ezzel bizonyítva, hogy bármikor képes veszélyt okozni. A 33. percben Rutai Balázs is beköszönt, ezzel végleg elszállt az esélyünk a pontszerzésre. Az öt a négy elleni felállásból kozmetikáztunk az eredményen, Thiago kiszolgálásából Tóth Attila profitált a 37. minutumban. Fehér Zsolt legénysége ebben az idényben már harmadik alkalommal (kétszer a bajnokságban, egyszer a Magyar Kupában) fektette két vállra a cívisvárosiakat.

“Egy félidőnyi előnyt adtunk az ellenfélnek, ami betudható a meccshiánynak, illetve az is látszódott, hogy kik szerepeltek a megyei bajnokságban a hétvégén. A szünetben azt kértem a fiúktól, hogy próbáljanak meg figyelni és futsalozni, ugyanis az első játékrészben nem ezt tették” – nyilatkozta Elek Gergő vezetőedző.

“Nem tudtunk kellően felpörögni az elején, nagyon rosszul kezdtünk, alig jutottunk el helyzetekig. Ezzel szemben a Veszprém gyakorlatilag az összes lehetőségét berúgta. A második félidőben már jobban koncentráltunk, védekezésben kevesebb hibát követtünk el, a letámadásunk agresszívabbá vált, ennek ellenére sokkal közelebb nem kerültünk a vendégekhez” – összegzett csapatkapitányunk, Szentes-Bíró Tamás.

A DEAC az alapszakaszt a Kecskemét otthonában zárja február 15-én.

Férfi Futsal NB I. 13. forduló
DEAC-Balaton Bútor FC Veszprém 2-5 (0-4)
gólszerző: Faragó L. (21.), Tóth A. (37.), ill. Rutai (11., 11.), Hinojosa (13.), Fridrich (18.), Rutai (33.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Faragó L., Szentes-Bíró, Siska, Kántor. Cserék: Dobi, Tóth B., Sánta, Tóth A., Figeczki, Thiago, Rácz Zs., Berecz, Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő.

Fotók: Papp Attila