A brassóiakkal elődöntőzünk

A hetedik mérkőzésen dőlt el Brassó-Opten Vasas negyeddöntő mérkőzés, így erről az ágról a Cenk aljai alakulat jutott az elődöntőbe és lett a mieink ellenfele a döntőbe jutásért. A kialakult helyzet megfelel a debreceni várakozásoknak, hogy mire jutunk, az persze vastagon a közeljövő zenéje.

Ne feledjük, hogy a káposztásmegyerieket a hetedik meccsen többször is egy hajszál választotta el az Erste Liga történetének talán legnagyobb meglepetésétől, a brassói kirakatcsapat csak az utolsó percekben biztosította a továbbjutását. Mindezekből az következik, hogy a bajnokság ezen szakaszában abszolút nem számítanak a korábban elért eredmények, minden nyitott, pro és kontra születhetnek fajsúlyos meglepetések. Akár a mieink részéről is. Az egyetemistákat egyébként már régóta nem lehet „vidéki kiscsapatnak” tekinteni, még a tabella élén álló, igen komoly invesztícióval összerakott együttesek sem mehetnek biztosra ellenünk és a játékosainkban sincsen semmiféle kisebbségi érzés. Nem is lenne indokolt, az alapszakasz végén és a negyeddöntőben elért kiváló eredményekre való tekintettel különösen. A ellenfél-választás során nem véletlenül maradt nekünk az UTE, a többiek nem tartották volna jó ötletnek a lilákat kiválasztani. Persze magától adódik a kérdés, mennyire lehet örülni annak, hogy a Brassó jön velünk szemben és nem valamelyik megosztott bajnok?! A mi válaszunk az, hogy jónak tűnő opció ebben a mezőnyben nem létezik, legfeljebb annyi, hogy a negyeddöntő lezárása óta a Brassó elleni játékra treníroznak a srácok, mivel a stábunk őket gondolta valamivel esélyesebbnek. Örülni tehát nem lehet és nem is szabad, már csak azért sem, mert az ellenfelünk rendelkezik a legmagasabban jegyzett hokisokkal felálló első sorral és a második is alig marad el tőlük a játékerő dolgában. Nyilván hamarabb kezdenek fáradni, mint a fiatalabb átlagéletkorú együttesek, de ez is az adott helyzettől függ, hiszen a Vasas elleni hetedik meccsen éppen a 3. harmad végén tudtak rákapcsolni.

Szóval lesz gondunk a brassóiakkal rendesen, szerencsére – sokadszor állapítjuk meg – a debreceni legénység korántsem ijedős fajta. Természetesen kíváncsiak voltunk az ő véleményükre is, így Hetényi Zolit és Vokla Rolandot is megkérdeztük, hogyan látják az esélyeinket?!

Én először is visszatekintenék a negyeddöntőre – kezdte a mondanivalóját kiváló hálóőrünk. – Nagyon kemény újpesti együttest sikerült legyűrni, soraikban számos válogatott játékossal és Rajna Mikivel a kapuban. Azóta pedig készülünk a Brassó ellen. A Vasas sokakat meglepett azzal a kiváló játékkal, amit a brassóiak ellen nyújtott, nekünk is ehhez hasonló, vagy még magasabb színvonalú hokit kell majd produkálni. A leendő ellenfelünk tele van nagyszerű játékosokkal, hiába nyomtak le a közelmúltban egy hétmeccses szériát, nagyon oda kell figyelni rájuk már az első mérkőzésünkön is. Ha sikerrel szeretnénk ellenük felvenni a harcot, akkor zártan és keményen kell védekezni, az eddigieknél jobban odafigyelni a speciális játékhelyzetekre, a kiállításokra és a kipattanókra, mivel ezen a téren is van hová fejlődnünk. Természetesen lesz esélyünk, de biztosan nem lesz egyszerű megragadni” – zárta sorait Hetényi Zoltán.

Szerintem számunkra most a Brassó tűnik a legjobb opciónak – folytatta az elemzést Vokla Roland –, hiszen nemrég hétmeccses szériát játszottak a Vasassal, elképzelhető, hogy nincsenek olyan erőállapotban, mint a Fradi, vagy a Szereda. Előre kell bocsájtani, hogy borzasztó nehéz dolgunk lesz ellenük, nem véletlenül nyerték meg fölényesen az alapszakaszt. Ha ellenünk is két sorozni fognak, akkor ki kell használni, hogy hosszabb a cserepadunk. Egyébként nagyon komoly támadó potenciállal rendelkeznek a csatársorban és a védők között is. Ha oda tudunk figyelni a feszes védekezésre, akkor biztosan nyílnak majd előttünk támadási lehetőségek. Azt gondolom, hogy ha legalább úgy hokizunk, mint az újpestiek ellen és csiszolunk a védekezésen, akkor nem lehetetlen a továbblépés. Az én célom a kapunk biztosítása, de ha adódnak előttem lehetőségek, remélem, nem fog a kezem megremegni!

A mieink hétfőn kora délelőtt indultak el az első két mérkőzés helyszínére. A brassóiak elleni első elődöntő mérkőzésünket a Liveevent közvetíti élőben. Kedves Szurkolóinkat további biztatásra kérjük, bízunk abban, hogy hasonló eredménnyel buzdítják majd a srácokat, mint a negyeddöntők során! A találkozó magyar idő szerint 17.30 órakor kezdődik.

2021.03.16. 17.30 Brassó
EL 206
Corona Brasov Wolves – DEAC
1. elődöntő mérkőzés

=Müller Károly=