Komoly kihívások várnak megyei együtteseinkre

A 22. fordulóval folytatódik a megyei I. osztályú felnőtt- és ifibajnokság, szombaton a DEAC az éllovast fogadja, míg a DASE a Hajdúsámson otthonába látogat.

DEAC II

Sokadik mérkőzését veszítette el a hajrában Katona László együttese, fiataljaink legutóbb a 94. percben kapták a mindent eldöntő találatot. Nagyon kellenének a pontok, hogy eltávolodjunk a két sereghajtó gárdától, ám szombaton bravúrra lenne szükség a pontszerzéshez, hiszen a lényegében már bajnoknak tekinthető Hajdúszoboszló érkezik Debrecenbe. A fürdővárosi gárda kiemelkedik a mezőnyből, imponáló statisztikával rendelkezik. A 19-1-1-es mutató mellé 124-13-as gólkülönbség társul, mely jelzi támadósoruk és védelmük hatékonyságát. Ősszel nem sikerült megszorítani a kék-fehéreket, azon a találkozón hatgólos vereséget szenvedett csapatunk. Titkon reménykedünk egy döntetlenben, ám a reális cél ezúttal a tisztes helytállás lehet.

DEAC II–Aqua-General HSE

04.03. 15:30, Debreceni Egyetem Agrár-pálya

DASE

A stabil középcsapatnak számító DASE egy hete bravúrgyőzelmet aratott, miután hazai környezetben 3–1-re múlta felül a jó erőkből álló, élmezőnyhöz tartozó Monostorpályit. A következő fordulóban valamivel könnyebb találkozó vár Kovács Miklós együttesére, szombaton a 12. helyezett Hajdúsámson otthonába látogat a csapat. Ősszel kiélezett, izgalmas mérkőzést vívott egymással a két gárda, akkor a mieink kétszer is hátrányba kerültek, de az utolsó percekben összejött a fordítás. A helyezés és a pontszám tekintetében csapatunk a párharc esélyese, de biztosak lehetünk benne, hogy a kék-sárgák nem feltartott kézzel fognak pályára lépni.

Hajdúsámson–DASE

04.03. 15:30, Hajdúsámsoni Sportpálya

DEAC ifi

Hasonlóan a felnőttekhez, ifjúsági csapatunkra is nehéz mérkőzés vár a hétvégén, ugyanis a Hajdúszoboszló ebben a korosztályban is jelentős pontelőnnyel vezeti a tabellát. Kozma Lajos tanítványainak a maximumot kell kihozniuk magukból, ha az őszi 9–3-nál szorosabb eredményt szeretnének elérni. Minden pontra szüksége van csapatunknak, hogy elmozduljon a kiesőzónából, ám ezúttal pokolian nehéz 90 percre van kilátás.

DEAC–Aqua-General HSE

04.03. 13:30, Debreceni Egyetem Agrár-pálya

DASE ifi

A megye I-es ifibajnokságban Kozma László tanítványai a dobogóért harcolnak, fiataljaink jelenleg a tabella harmadik helyén állnak. Szombaton jó eséllyel tovább növelheti győzelmei számát együttesünk, hiszen a 7. pozícióban lévő Hajdúsámson ellen lépünk pályára. A két csapat őszi mérkőzésén csupán egy ponttal lettünk gazdagabbak, a Monostorpályi elleni, győztes rangadón mutatott teljesítmény ugyanakkor bizakodásra ad okot, a DASE jó formában várhatja az összecsapást. Ha sikerül megismételni a legutóbbi mérkőzéseken mutatott teljesítményt, nem okozhat gondot a Hajdúsámson legyőzése.

Hajdúsámson–DASE

04.03. 13:30, Hajdúsámsoni Sportpálya

Fotó: Égerházi Péter