DASE: Gólgazdag döntetlen

A 80. percben még két góllal vezetett a DASE felnőttcsapata a Hajdúsámson otthonában, de a hajrában egyenlítettek a hazaiak, így megosztoztak a pontokon a felek.

Bravúrgyőzelemmel zárta az előző fordulót Kovács Miklós együttese, a DASE az élmezőny egyik csapata, a Monostorpályi ellen gyűjtötte be a három pontot. Ezúttal valamivel könnyebb találkozó várt csapatunkra, legényeink szombaton a Hajdúsámson otthonába látogattak. Ősszel gólokban gazdag mérkőzést játszottak a felek, s találatokból ezúttal sem volt hiány.

A mieink szempontjából jól indult a mérkőzés, Hegedűs Györk révén már a 7. percben sikerült megszerezni a vezetést. Az előny azonban hamar elolvadt, nem sokkal később ugyanis egyenlítettek a hazaiak. Kiegyenlített játék zajlott a pályán, hol a sámsoni, hol a debreceni térfélen pattogott a labda, helyzetek mindkét oldalon adódtak. Arról, hogy csapatunk várhassa előnyből a második félidőt, Éles Máté gondoskodott az első játékrész hajrájában.

A fordulás után ott folytatta a DASE, ahol negyedórával korábban abbahagyta, Hegedűs növelte kétgólosra előnyünket. Félórával a vége előtt ismét nyílttá vált a mérkőzés, Mertin góljával zárkózott vendéglátónk, ám csapatunk továbbra is fölényben futballozott, Kiss Levente góljánál pedig úgy tűnt, zsebben lehet a három pont. Egy perccel később azonban szépítettek, majd nem sokra rá ismét betaláltak a hazaiak, akik így döntetlenre mentették a mérkőzést, a lefújáskor 4–4 állt az eredményjelzőn. A mérkőzést látva, La Fontaine meséje sejlett fel, melyben a róka kiénekelte a sajtot a holló szájából, ezúttal a Hajdúsámson remek hajrájának köszönhetően cselekedett hasonlóképpen.

Megyei I. osztály, 22. forduló

Hajdúsámson TTISZE–DASE 4–4 (1–2)

DASE: Polyák – Nagy B., Deák (Molnár, 71.), Al-Sheraji (Győri, a szünetben), Szabó J. (Éder B., 69.), Éder G., Bucz, Balogh M., Éles (Kiss L., 71.), Hegedűs (Takács, 84.), Nagy N.

Edző: Kovács Miklós

Gólszerzők: Hegedűs (7., 48.), Éles (43,), Kiss L. (80.)

Kovács Miklós: Hullámzó mérkőzést játszottunk, voltak olyan periódusok, amikor minden a terveink szerint alakult, de előfordult, hogy ellenfelünk erőltette ránk az akaratát. Három pontért érkeztünk, s volt is lehetőségünk a győzelemre, hiszen nem sokkal a vége előtt két góllal vezettünk, de nem sikerült megtartani előnyünket. A mérkőzés összképét, valamint a helyzetek számát tekintve igazságos döntetlen született.

Fotó: Égerházi Péter