DLA-DEAC U19: Hetessel zárták a hetet lányaink

A kiemelt bajnokság 20. fordulójában értékes győzelmet szerzett csapatunk, életben tartva a reményt, hogy az első két hely egyikén zárja a bajnokságot.

A St. Mihály ellen bizonyították a lányok, hogy túl tudták tenni magukat a Puskástól elszenvedett nagyarányú vereségen, a mieink rendezték soraikat és begyűjtötték a három pontot. Hétvégén újabb, de könnyebb kihívás várt csapatunkra, szombaton a sereghajtó Hatvan együttesét fogadtuk. Kellettek a pontok, hiszen annak ellenére, hogy kissé távolabb került az első hely, még van esély, hogy a bajnoki álmok beteljesedjenek.

Lendületesen kezdte a mérkőzést csapatunk, az első perctől rákényszerítettük akaratunkat ellenfelünkre, többet birtokoltuk a labdát, s irányítottuk a játékot. Nem is bírta sokáig a nyomást a Hatvan, házi gólfelelősünk, Urbán Viki a 4. perben megszerezte a vezetést. Helyzetekből a folytatásban sem volt hiány, de az újabb találatra negyedórát kellett várni, a 20. percben Pintér Petra vette be a vendégek kapuját. A Hatvan jobbára a védekezéssel volt elfoglalva, mely hatékonynak bizonyult a félidő végéig, bár ebben közrejátszott, hogy a Krascsenics-tanítványok nem jól sáfárkodtak lehetőségeikkel.

A szünet után sem változott a játék képe, az történt a pályán, amit a mieink akartak, támadásaik magukban hordozták a veszélyt. Az 55. percben Jakus Lili is feliratkozott a gólszerzők közé, megtriplázva az előnyt. A lendület nem hagyott alább, kisvártatva Hardon Rita is beköszönt, majd Urbán, és Jakus duplázta meg találatainak számát. Pintér sem akart lemaradni, kiválóságunk a 74. percben második, csapata hetedik gólját jegyezte, beállítva ezzel a 7–0-s végeredményt.

Leány U19 Kiemelt csoport, 20. forduló

DLA-DEAC–FC Hatvan 7–0 (2–0)

DLA-DEAC: Kovács K. – Jónis (Nagy M, a szünetben), Kota, Pintér, Urbán, Hardon, Kengye (Komlós, a szünetben), Pap A., Rák, Vén (Jakus, a szünetben), Kiss B.

Edző: Krascsenics Csilla

Gólszerzők: Urbán (4., 64.), Pintér (20., 74.), Jakus (55., 66.), Hardon (62.)

Krascsenics Csilla: Jóval nehezebb mérkőzésre számítottam, de a lányok hamar eloszlatták minden félelmemet. Már az első percekben megszereztük a vezetést, ennek birtokában után megnyugodtunk, felszabadultan futballoztunk. Szemre tetszetősen játszottunk, kombinatív támadásokat vezettünk, s helyzeteink közül hetet sikerült gólra váltani. Mindenkinek meg tudtam adni a lehetőséget, s akik csereként pályára léptek, éltek is vele, bizonyították, lehet rájuk számítani. Összességében elégedett vagyok, talán a helyzetkihasználás terén maradt bennem némi hiányérzet, akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Nagyon büszke vagyok a lányokra, le a kalappal előttük.