Benczik Zsolt: Játékosaim elkötelezettek a labdarúgás iránt

Korosztályos csapataink kiváló edzője boldog, hogy egyre több gyermek kezd el futballozni a DEAC-ban, s elmondása szerint szakmailag és emberileg is sokat fejlődnek a fiatalok a Dóczy utcai SportCampuson.

Az edzéslátogatottsággal és a mérkőzéseken mutatott játékkal is maximálisan elégedett lehet a DEAC U14-es labdarúgócsapatának edzője, Benczik Zsolt.

„Ez a harmadik szezonunk a srácokkal közösen, Takács Tamás kollégám egy kiváló szellemiségű csapatot hagyott rám – mosolygott a szakember. – Idén először versenyzünk nagypályás bajnokságban, így szokni kellett a közeget, de idővel szerencsére belerázódtunk, a fejlődésünk pedig töretlen, a télen érkező három játékos is könnyedén beilleszkedett. A huszonkettes keretlétszám ideális, egy egészséges versenyhelyzet alakult ki az öltözőn belül, ami ösztönzőleg hat a srácokra. Az edző feladata, hogy egységet kovácsoljon a sokféleségben, s nevelőműhelyként fontos célunk az is, hogy a legügyesebb játékosok idővel akár az akadémián is lehetőséget kapjanak. A sikereink titka, hogy a pandémiás időszak ellenére kilencven százalék körül mozog az edzéslátogatottság, a srácok rendkívül elkötelezettek a labdarúgás iránt.”

Tavasszal még nem vesztett pontot Benczik Zsolt együttese, fiataljaink mind a nyolc idei mérkőzésüket megnyerték a regionális bajnokságban, így jelenleg a tabella második helyét foglalják el.

„Az eredményesség nem nekem fontos, hanem a játékosoknak, ezt pedig szem előtt kell tartanom, mert a sikerek hozzák meg a kedvüket a kemény munkához. A pozitív visszajelzés arra sarkallja a fiatalokat, hogy még többet hozzanak ki magukból, így igyekszem a jót kidomborítani a mérkőzések után, ugyanakkor az edzéseken mindig a hiányosságok javításán dolgozunk. Tavasszal mindhárom őszi vereségünkért sikerült visszavágnunk, sokszor engem is meglepett a srácok lehengerlő játéka. Amikor a játékosaim a bajnoki címről beszélgetnek a buszon, inkább csendben maradok, az erőviszonyok ismeretében ugyanis a Loki Focisuli kiemelkedik a mezőnyből, így már akkor is nagyon boldog lennék, ha a dobogón zárnánk a szezont.”

A szakvezető arra is kitért, szerinte miért választják egyre többen egyesületünket a futballozni vágyó fiatalok.

„A DEAC SportCampuson kitűnő infrastrukturális körülmények között sportolhatnak a gyermekek, a közösség minden korosztályban összetartó, s az egyetem révén a jövőkép is adott, a pályán pedig fegyelmet, kitartást tanulnak a srácok. Aki hobbiként tekint a labdarúgásra, szépen végigjárhatja nálunk a ranglétrát, felnőtt szinten a megyei I. osztályban futballozhat, aki pedig többet érez magában, támogatjuk a továbblépését. Az alapokat igyekszünk megadni a gyerekeknek, sportolóink nem csupán szakmailag, de emberileg is sokat fejlődnek a nálunk eltöltött évek során. Büszkén mondhatom, hogy a legtöbb korosztályban felvesszük a versenyt a legjobbakkal, ez pedig hiteles visszajelzést ad a DEAC-nál zajló szakmai munkáról, s folyamatosan növeli a tömegbázist.”