DLA-DEAC U16: Bajnoki ezüstöt érő győzelem

Korosztályos lánycsapatunk Békéscsabán folytatta idei jó sorozatát, a mieink három ponttal tértek haza a viharsarokból.

Nem akármilyen tétje volt a szombat délutáni mérkőzésnek, abban az esetben, ha Fülöp Diána tanítványai begyűjtik a három pontot, nem csak a győzelmet, hanem a bajnoki ezüstöt is ünnepelhetik. A lányok elszántan léptek pályára, elmondásuk szerint nagyon akarták a második legfényesebb medált.

Egy gyors gólváltással indult a találkozó, előbb Nagy Niki vette be a csabai kaput, majd még abban a percben, egy gyors kontra végén egyenlítettek a hazaiak. Sokáig ez volt a lilák egyetlen támadása, csapatunk átvette a játék irányítását, lendületes, kombinatív futballt bemutatva. Kisvártatva Porcellán Petra percei következtek, aki két mélységi indítás után mindkét lehetőségét gólra tudta váltani, higgadtan elgurítva a labdát a kapus mellett. Nagy Niki sem akart Petra mögött lemaradni, nem sokkal később megduplázta találatainak számát. A 32. percben újabb kontrát vezettek a hazaiak, melynek végén szépítettek, erre viszont Porcellán Petra hamar válaszolt, ismét háromra növelve az előnyt.

Szünet után még jobban kidomborodott a két csapat közti különbség, a mieink domináltak, érvényesítették akaratukat, míg a hazaiak nem találták a játék ritmusát. A Fülöp-tanítványok sorban vezették támadásaikat, számtalan helyzetet kidolgoztak, viszont ezek kihasználatlanul maradtak. Sajnos Simon Luca egy rúgás következtében megsérült, így emberhátrányban fejezte be csapatunk a mérkőzést. Egy kósza ellentámadás végén büntetőhöz jutott a Békéscsaba, de Mocsári Niki eszén nem lehetett túljárni, kivédte a tizenegyest. A csapat remek teljesítményét Porcellán Petra koronázta meg, aki a 81. percben újfent bevette a lilák kapuját. Győzelmével bajnoki ezüstérmet szerzett csapatunk, amihez szívből gratulálunk!

Leány U16 Keleti csoport, 16. forduló

Békéscsaba 1912 Előre–DLA-DEAC 2–6 (2–5)

DLA-DEAC: Mocsári, Porcellán P., Borsi, Nagy N., Porcellán B., Fodó, Elek, Simon, Horváth A., Király, Szondi

Edző: Fülöp Diána

Gólszerzők: Nagy N. (6., 31.), Porcellán P. (24., 29., 37., 81.)

Fülöp Diána: Döcögősen kezdtük a mérkőzést, de egy gyors gólváltást követően fokozatosan játékba lendültünk. Sikerült kihasználnunk ellenfelünk gyengeségeit, veszélyes támadásokat vezettünk, helyzeteket dolgoztunk ki, melyekből hatot értékesítettünk. Az utolsó negyedórában emberhátrányba kerültünk, miután Luca (Simon Luca – a szerk.) kapott egy rúgást a térdére, így nem tudta folytatni a játékot. Győzelmünk viszont nem forgott veszélyben, ebben a periódusban is uraltuk a mérkőzést, a helyzetek számát tekintve akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna. A sikernek köszönhetően, már biztos, hogy a második helyen zárjuk a bajnokságot. Le a kalappal az egész csapat előtt, nagyon büszke vagyok a lányokra!