Dobos Attila: Fegyelmezetten, csapatként funkcionálva kell futballoznunk

A DEAC regionális bajnokságban szereplő U19-es csapata pénteken a Sényő otthonába látogat, ahol a mieink bebiztosíthatják második helyüket.

Rangadóra készül Dobos Attila együttese, amely pénteken a 4. helyen álló, de dobogós álmokat szövögető Sényő otthonában lép pályára. A végső helyezések szempontjából nagy jelentőséggel bír a találkozó, ha csapatunk begyűjti a három pontot, nagy lépést tehet a bajnoki ezüst felé.

„Kellemes emlékeink vannak a Sényőről, ősszel háromgólos győzelmet arattunk ellenük – tekintett vissza a vezetőedző. – Mi várhatjuk kedvezőbb helyzetből a rangadót, vesztett pontok tekintetében sokkal jobban állunk, mint a szabolcsiak. Természetesen, három pontért megyünk, de ehhez játékban több kell, mint amit a Tarpa ellen nyújtottunk, a technikai pontatlanságok nem férnek bele, ha nyerni akarunk. Ellenfelünk jó csapat, vannak ügyes játékosok a keretükben, a legjobb teljesítményt kell nyújtanunk ellenük. A labdarúgás alapja a biztos védekezés, s nincs ez másképp nálunk sem, stabilnak kell lennünk hátul, támadásban pedig mindenkitől kell az a plusz, mely eredményre vezethet. Koncentráltan, fegyelmezetten, csapatként funkcionálva kell futballoznunk, hogy bebiztosíthassuk a második helyünket.”

Az ezüstérem megszerzése a cél a bajnokság végére, de még az arany elérése sem lehetetlen küldetés, természetesen ehhez szerencse is kellene.

„Mi már csak egyszer játszunk a Várdával, míg pénteki ellenfelünk még kétszer. Ha a Sényő mindkétszer legyőzné a listavezetőt, mi pedig hoznánk a meccseinket, a Várda elleni párharcunk döntene a bajnoki aranyról, bár ebben az esetben előfordulhat, hogy a Sényő a második helyünket veszélyezteti majd. Nekünk azonban most nem ezzel kell foglalkozni, a pénteki mérkőzésre koncentrálunk, a rangadó végén győzelmet szeretnénk ünnepelni” – zárta mondandóját Dobos Attila.

Fotó: Égerházi Péter