A tét az életben maradás

Péntek este 18 órakor érkezik a DEAC – Alba Fehérvár negyeddöntős párharc harmadik felvonása. A képlet egyszerű: Tóth Ádáméknak győzniük kell saját csarnokukban a folytatás kiharcolásához.

Nagyot fordult a világ a DEAC férfi kosárlabdacsapatával az elmúlt két hétben. Kovács Adrián legénysége nemrég még a történelmi kupaezüstöt ünnepelte, mostanra azonban a kiesés szélére sodródott a bajnokságban. Az Alba Fehérvár keddi sikerének köszönhetően már 2-0-ra vezet a három nyert meccsig tartó párharcban, ami azt jelenti, hogy az elődöntőbe vágyó mieink nem hibázhatnak többször a hátralévő összecsapások során. A fordítás felé vezető út első lépését pénteken tehetik meg Somogyi Ádámék az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

A győzelem kulcsa a védekezés stabilizálása lehet, hiszen az előző két találkozó tűzpárbajából az átlagban 105 pontig jutó fehérváriak jöttek ki jobban. Ebben látja csapata esélyeit a hajdúságiak mestere, Kovács Adrián is .

– Elsősorban a védekezésünkön kell javítanunk, úgy gondolom, ennek oka nem szorul különösebb magyarázatra. Ezen felül viszont semmi olyat nem kell tennünk, amit év közben ne gyakoroltunk volna. Azokhoz a kisebb szabályokhoz kell alkalmazkodnunk, amiket meghatározunk magunknak minden mérkőzés elején, és amik az alapszakasz során sikerre vezettek bennünket. Hinnünk kell magunkban, egymásban, valamint agresszívan, tudatosan és fegyelmezetten kell kosárlabdáznunk. Nincs más választásunk, mindent egy lapra feltéve kell rohamoznunk az életben maradásért – nyilatkozta a DEAC trénere.