SZERENCSÉT HOZ-E A DEAC-NAK A PÉNTEK 13.?

A Jászberényi KSE együttesét fogadja pénteken 18 órától a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 11. fordulójában. Kovács Adrián együttesének kötelező a győzelem, amennyiben részt akar venni a hazai rendezésű Magyar Kupa nyolcas döntőn.

Péntek 13-án újra hazai pályán szerepel a Debreceni Egyetem csapata, az eddig mindössze egy győzelmet számoló JKSE látogat a Cívisvárosba. Bár a vendégek jelenleg az utolsó helyet foglalják el a tabellán, nincsenek rossz formában, hiszen épp az elmúlt héten törték meg az előző bajnokság óta tartó nyeretlenségi sorozatukat. Az annak idején játékosként Debrecenben is megforduló Lo Elhadji Malik gárdája az előző fordulóban Kaposváron tudott győzni egy végletekig kiélezett találkozón. A hajdúságiak két vereséggel a hátuk mögött érkeznek a találkozóra, bár az Alba és a BL-ben vitézkedő Falco legyőzése a bravúr kategóriába tartozott volna.

-Szeretnénk agresszívan és fegyelmezetten kezdeni a találkozót, nem szabad abba a hibába esnünk, mint legutóbb a Falco ellen. Sokat készülünk az ellenfélből, fontos lesz, hogy azokat a taktikai elemeket meg tudjuk valósítani, amikre a héten nagy hangsúlyt fektetünk. Szeretnénk a saját játékunkat játszani, és ráerőltetni a Jászberényre az akaratunkat. –vélekedett Kovács Adrián vezetőedző.

Április 3. és 5. között a Debreceni Főnix Csarnok ad majd otthont a 2020-as Zsíros Tibor Magyar Kupa döntőjének, melyre az alapszakasz első felének első nyolc csapata kvalifikálja magát. A félidőig mindössze három meccs van már csak hátra, és a DEAC jelenleg pont a nyolcadik, még döntőt érő pozícióban tanyázik. A képlet egyszerű, az eddig egy sikerrel kevesebbet jegyző Kaposvár, Oroszlány, Zalaegerszeg hármas nem szerezhet több győzelmet, mint Polyák Lászlóék, akik a JKSE után Körmendre látogatnak, majd a ZTE-t fogadják.

-Nem számolgatunk, mindig csak a következő ellenfélre készülünk, most is csak a pénteki meccs lebeg a szemünk előtt. Szeretnénk stabilizálni a helyünket a tabella első felében, és közelebb kerülni az élcsapatokhoz, de ahhoz az kell, hogy az ilyen meccseket hozzuk, főleg hazai pályán. –zárta szavait a szakember.