NAGYON FONTOS MECCS JÖN

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Dunaferr otthonában vendégeskednek vasárnap 16.30-tól. A találkozó sorsdöntő lesz a harmadik hely szempontjából. Abból mindenképpen erőt meríthetünk, hogy itthon 3:1-re legyőztük a Fejér megyeieket. Fodor Antal vezetőedző bizakodva várja a hétvégi ütközetet.

A bajnokság B-csoportjában nagy csata zajlik a harmadik pozícióért. A képzeletbeli dobogó legalsó fokán jelenleg a Dunaferr áll, de a DEAC játékosai szeretnék megelőzni az újvárosiakat. Ehhez egy idegenbeli siker kellene, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak.

“Egy valódi ki-ki mérkőzésre készülünk, ahol mindkét együttes jó eséllyel pályázik a sikerre, bár nekünk talán egy picivel nagyobb sanszunk van” – vágott bele Fodor Antal. “Sok múlik azon, hogyan tudunk alkalmazkodni a környezethez. A fiúkon azt látom, hogy a nagy tét nem bénítólag hat rájuk, sokkal inkább ösztönzi őket. Sajnos az egyik játékosunk megsérült az edzésen, így rá nem számíthatunk. Szerencsére a keret többi tagja egészséges. Amennyiben megszereznénk a harmadik helyet, akkor sem dőlhetnénk hátra, hiszen a tavasszal meg kell védenünk a pozíciónkat” – mutatott rá vezetőedzőnk.

Az Újvárost novemberben már két vállra fektettük. A találkozó első szettjét a Fejér megyeiek nyerték meg, ám a folytatásban a DEAC dominált, Hubicska Patrikék végül 3:1-re diadalmaskodtak.

“Megérdemelt győzelmet arattunk, a döntő helyzetekben nem remegtünk meg. Nagyon vártuk ezt az összecsapást. Az újvárosiak a nyáron megszerezték a rutinos Mészáros Dömötört, akihez a tehetséges fiatalok próbálnak felnőni. Azért is hasznos volt ez a meccs, mert megtudhattuk, milyen játékot képvisel a Dunaferr. Ellenfelünk nyitásai veszélyesek, valamint az ütőereje is jó” – hangsúlyozta Fodor Antal.

A DEAC legutóbb december elsején lépett pályára a bajnokságban, így a csapatnak akadt egy kis ideje arra, hogy rendezze a sorokat. A pauza jól is jött az együttesünknek.

“Erőltetett menetben voltak a fiúk az utóbbi hetekben. A szünet alatt azok a játékosok tudtak regenerálódni, akik kisebb egészségügyi problémákkal küzdöttek. Igyekeztünk megőrizni a dinamikánkat, és arra is figyeltünk, hogy ne essen vissza a formánk” – mondta trénerünk.

NB I. B-csoport
Dunaferr SE-DEAC
2019. 12. 15. (vasárnap) 16:30, Dunaújváros Városi Sportcsarnok