VÁLOGATOTT JÁTÉKOSSAL ERŐSÍTETTÜNK

A Debreceni Egyetem női futsalcsapatában folytatja a pályafutását André Antónia. A 19 esztendős játékos legutóbbi állomáshelye a Miskolci Vénusz volt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei együttes tagjaként kilenc gólt szerzett a mostani idényben. Együttesünknek búcsút intett Mariia Vaskovets, aki visszatért Ukrajnába.

Bővült a DEAC válogatott játékosainak a létszáma, hiszen alakulatunk megállapodott André Antóniával. Új szerzeményünk részt vett a nemzeti együttesel az ukrajnai felkészülési tornán, ahol Üveges Katalin, Tóth Nóra, Horváth Viktória és Krascsenics Csilla is bizonyíthatott.

“Sokat gondolkodtam a váltás előtt, de úgy gondolom, a saját fejlődésemet figyelembe véve a lehető legjobb döntést hoztam. Üveges Katalint egy nagyon felkészült edzőnek tartom, akitől rengeteget tanulhatok. Szerencsére a beilleszkedés zökkenőmentesen ment, a csajok kedvesen fogadtak. Bár azt is hozzá kell tennem, hogy ezzel nem szokott problémám lenni, mivel mindenkivel meg tudom találni a közös hangot. A körülmények kifogástalanok. Hogy milyen célokkal érkeztem a DEAC-hoz? Szeretnék meghatározó tagja lenni az együttesnek, emellett bízom benne, hogy a bajnokságban érmet tudunk szerezni. Taktikailag még látok lehetőséget az előrelépésre. Robbanékony játékosnak tartom magam, ez az egyik erősségem, továbbá a váratlan húzásaimmal meglephetem az ellenfeleket” – fogalmazott André Antónia.

A 19 esztendős André Antónia ennek az idénynek a Miskolci Vénusz tagjaként vágott neki. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy csapata egyik húzóembere volt, amit alátámaszt a kilenc lőtt gólja. Érdekesség, hogy októberben a DEAC kapuját is bevette, bár ekkor a lányaink örülhettek, hiszen 4-2-re diadalmaskodtunk.

André érkezése mellett arról is be kell számolnunk, hogy Mariia Vaskovets távozott, ukrán légiósunk hazatért. Egykori futsalosunknak ezúton is szeretnénk köszönetet mondani, valamint sok sikert kívánunk neki új állomáshelyén!