Rászolgáltunk volna az egy pontra

A Debreceni Egyetem alakulata nagyot küzdött a második helyezett ellen.

A DEAC női futsalosai a Budaörs csapatát fogadták vasárnap a DESOK-ban. Quirikó Vivien vezetőedző nem lehetett jelen a mérkőzésen, emellett több játékosunk sem léphetett pályára. Torma Lilla is hiányzott, így a kapunkat ezúttal Czégény Zsuzsánna őrizte.

A rangadó első szakasza tapogatózó játékot hozott, sokáig egyik oldalon sem jegyezhettünk fel óriási lehetőséget. Aztán a nyolcadik percben egy jobbról érkező centerezés után Kiss Gabriella öt méterről leadott lövése megzörgette a hálónkat. A folytatásban egyre nagyobb nyomást helyeztünk a vendégekre, Tóth Anitának akadtak veszélyes löketei, majd Nagy Anikó előtt adódott komoly lehetőség, de az eredmény nem változott. A budaörsiek fórját a megiramodó Kajdy Janka növelhette volna, ám ebből a szituációból nem született újabb találat.

A második félidőt mi indítottuk jobban, Horváth Viktória kísérletét bravúrral védte Csizmók Adrienn. A 29. minutumban még nehezebb helyzetbe kerültünk, ugyanis Fábián Rebeka lekészítését követően megint Kiss ünnepelhetett. A kétgólos hátrányunk ellenére nem tettünk le a pontszerzésről. Üveges adott pazar labdát Tóth Nórának, de ennél a ziccernél újra Csizmók villant. Vészkapusunk, Czégény Zsuzsánna teljesítményére nem lehetett panasz, ezt igazolja, hogy Fábián bombáját hatástalanította. A hajrában Krascsenics Csillának hála felzárkóztunk, ezt követően kulcsemberünk többször próbálkozott, de az eredmény már nem változott.

Sajnálom, hogy nem tudtuk megfogni a budaörsieket, de sok problémával küzdöttünk. A vereség ellenére büszke vagyok a lányokra, hiszen jól helytálltak. A második félidőben egészpályás letámadást kértem, amivel megpróbáltuk fárasztani az ellenfelet. Akadtak helyzeteink, de a kapu előtt pontatlanok voltunk. Úgy érzem, a döntetlen igazságosabb lett volna – nyilatkoza Üveges Katalin.

Czégény Zsuzsánna számára nem volt idegen az új posztja.

Ha jól emlékszem, legutóbb öt évvel ezelőtt védtem futsalmeccsen, de nagypályán kapusként jutok szóhoz a Cigándban, így van némi rutinom. Én sem voltam tökéletes állapotban, emiatt nehezebben pörögtem fel. Az utolsó tíz percben eléggé beszorítottuk az ellenfelünket, ennek ellenére sajnos nem sikerült az egyenlítés. Úgy gondolom, a második félidőben nyújtott teljesítményünkre építhetünk a folytatásban – összegzett rutinos húzóemberünk.

Együttesünknek ugyan nem jött össze a pontszerzés, ettől függetlenül őrzi első helyét az NB I-ben. Üvegesék a jövő héten a Csepel otthonában fognak vizitálni.

NB I 11. forduló
DEAC-Budaörs-Endo Plus Service 1-2 (0-1)
gólszerzők: Krascsenics (38.), ill. Kiss G. (8., 29.)
A DEAC összeállítása: Czégény – Üveges, Fülöp, Krascsenics, Horváth V. Cserék: Tóth N., Pócsik, Nagy A., Gajzágó, Sovány, Tóth A. Játékos-edző: Üveges Katalin.

A tabella:

Fotó: Derencsényi István