Kozma László: “Nehéz szezonon vagyunk túl”

A DASE ificsapatának vezetőedzője szerint, ha az idény folyamán nem küzdöttek volna létszámproblémával, a dobogóra is felállhattak volna.

Bravúrgyőzelmek, valamint fájó vereségek egyaránt tarkították a DASE megyei ifjúsági bajnokságban szereplő U19-es csapatának őszi szezonját, de mivel a folytatásban is sérülések és betegségek nehezítették a felkészülést, nem alakult minden zökkenőmentesen. Fiaink tavasszal sokat tettek azért, hogy előrébb lépjenek a tabellán, március végétől pedig zsinórban hat mérkőzésen is diadalmaskodtak, ugyanakkor a fő riválisok is jól teljesítettek. Kozma László együttese végül 16 győzelemmel, egy döntetlennel, és 9 vereséggel a 6. helyen zárt, így nem sikerült elérni a szezon előtt kitűzött dobogós pozíciót.

„Nehéz szezonon vagyunk túl. Mindenképp éremért szerettünk volna küzdeni, azonban az idény során sérülések és betegségek sokasága akadályozta a munkát, így a fő célunkat nem is tudtuk elérni. Mivel az átigazolási időszak lezárulta előtt több játékos is távozott, így létszámprobléma jelentkezett, továbbá ősszel a koronavírus-járvány sem volt velünk kegyes. Mivel a csapatom nagy része vidéki játékosokból tevődik össze, nyáron keveset tudtunk készülni, és ez néha meg is látszódott az őszi teljesítményünkön. Ennek ellenére nem voltam kétségbeesve, a folytatásban próbáltuk a harmadik helyet megcsípni. A legfontosabb mérkőzéseket mégis elveszítettük, amelyben az is közrejátszott, hogy előtte a futsalbajnokságban két alapember is megsérült. Mindezt tetőzte, hogy többen is érettségiztek, és olykor a tanulás miatt voltak hiányzóink. Ebből kifolyólag a 2006-os születésűek is segítették a csapatot, és bizonyították, az idősebbek között is maximálisan megállják a helyüket. A Berettyóújfalu elleni hazai meccsen láthattuk, hogy mennyire jó a csapategységünk, a tudásunk alapján előrébb is végezhettünk volna” – vélekedett Kozma László.  

A DASE U19-eseinek vezetőedzője elmondta, hogy mindenkire büszke a csapatból, a legkiemelkedőbb játékosok pedig már kopogtatnak a felnőtt gárda kapuján.

„Remélem, hogy Bíró Bence, Bagdi Robi, Pató Milán és Csikós Laci jövőre már a felnőttek között is bizonyíthat” – folytatta Kozma László. „Valamennyi játékosom sokat fejlődött, ez kiemelten igaz Gurbai Balázsra, aki középpályás létére a házi gólkirályunk lett. Az még egyelőre a jövő kérdése, hogy folytathatom-e a munkát a csapattal, amely összetételében minden bizonnyal ismét lesz változás. Bízom benne, hogy a következő szezonban a szerencse nem pártol el mellőlünk, és felérünk a dobogóra.”

Csapatunk 16-1-9-es mérleggel, 131-58-as gólaránnyal, 49 pontot gyűjtve a 6. helyen zárta a 2021-2022-es bajnoki évet. Együttesünk legeredményesebb játékosa Gurbai Balázs, aki 28 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, ezzel a 4. helyen végzett a góllövő listán.

Tóth Huba