Pont nélkül zárta pénteki meccsét a kis DEAC

Hiába volt végig partiban a Bestronggal Katona László csapata, a zöld-fehérek első félidei előnyüket megtartva megnyerték a mérkőzést.

Különleges mérkőzésre került sor a megyei első osztály pénteki játéknapján, ugyanis Katona László együttese azzal a Bestronggal találkozott, mely csapat keretében sokaknak van DEAC kötődése, egykor fekete-fehér szerelésben léptek pályára. Családi szálat is felfedezhettünk az összeállítást böngészve, trénerünk fia és testvére a hazaiakat erősítette. Mondhatni, baráti párharcot vívtak a felek, ám ez a barátság 90 percig szünetelt. Csapatunk második győzelmét szerette volna megszerezni, ám a zöld-fehérek is első sikerüket akarták ünnepelni az összecsapás végén.

Egy színvonalas, jó iramú és izgalmakban bővelkedő mérkőzést láthattak mindazok, akik a rossz idő ellenére kilátogattak a rossz idő ellenére a Bestrong Sportkomplexumába péntek délután. Kiegyenlített volt a játék, mindkét csapat támadófelfogásban futballozott, a mieink előtt, de ellenfelünk előtt is adódott egy-két gólszerzési lehetőség, ám a kapuk érintetlenek maradtak. A 30. percben Tisza villant egyet, aki kilőve a hosszút, előnyhöz juttatta csapatát. Kilenc minutum elteltével trénerünk számára szokatlan esemény zajlott a pályán. Azt láthatta, hogy fia kapura tör és a gólvonalon túlra juttatta a labdát. Normál esetben biztos, hogy felugrik örömében, ám jelen esetben bosszankodott, hiszen ezzel a találattal tovább nőtt csapata hátránya.

Szünet után nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a mieink, fiaink próbáltak visszajönni a meccsbe. Erre meg is voltak a lehetőségek, ám a Bestrong kapusa, Sáfár Péter remek napot fogott ki, egyszer sem sikerült túljárni az eszén. A hazaiak előtt is adódtak helyzetek, ám nem tudták növelni találataik számát. A mérkőzés hajrájában szépíthettünk volna, ám az eredmény már nem változott, így csapatunk pont nélkül zárta a történelmi párharcot.

Megyei I. osztály 4. forduló

Bestrong – DEAC-II: 2-0 (2-0)

DEAC-II: Urbán – Varga B., Balogh Á. (Almási 46’), Karikás (Dari 56’), Kertész (Tóth S. 56’), Orbán (Ferenczi 76’), Horváth T. (Kemecsei 82’), La-Rubaye (Khalil 82’), Juhász, Váradi, Béke (Fodor 82’)

Vezetőedző: Katona László

Katona László: Megyei szinten kifejezetten színvonalas volt ez a mérkőzés. Kiegyenlített volt a játék, abszolút partiban voltunk ellenfelünkkel. Az első félidőben két villanás döntött, így hátrányból várhattuk a folytatást. Szünet után minden mindegy alapon kitámadtuk, a cserék is jól szálltak be, benne volt a pakliban, hogy egyenlítünk, de az is, hogy a Bestrong végleg eldönti a mérkőzést. Összességében nem játszottunk rosszul, voltak kifejezetten jó egyéni teljesítmények. Kezd összeállni a csapat, ám akadnak még hibák a játékunkban, melyeket igyekszünk orvosolni. Gratulálok ellenfelünk első győzelméhez! A második gólnál kettős érzés volt bennem, apaként természetesen örültem, hogy fiam betalált, edzőként viszont bosszankodtam, mivel a mi kapunkat vette be.