Volt tartása az U12-es csapatunknak

A DVSC Labdarúgó Akadémia korosztályos együttese ellen lépett pályára Urbin Péter csapata.

Urbin Péter tanítványaira újabb komoly kihívás várt, ugyanis szombaton a DVSC LA otthonába látogattak. Srácaink egy hete a Garamvölgyi Emléktornán már megmérkőztek a pallagi növendékekkel, megy párharcban alulmaradtak. Fiataljaink azzal a céllal léptek pályára, hogy megnehezítve az akadémisták dolgát, minél szorosabb eredményt érjenek el.

A mérkőzés elején szervezetten, fegyelmezetten játszottak srácaink, stabilan védekeztek, teljesen rendben volt a játékuk. Ennek ellenére megmutatkozott a két csapat közti különbség, bár fiataljaink állták a sarat, bő félóra elteltével az akadémisták kétgólos előnyre tettek szert. Ahogy telt az idő, tovább nyílt az olló, a házigazdák helyzeteikből hármat értékesítettek és megnyerték a mérkőzést. Lehetett volna szorosabb a vége, ám három hatalmas lehetőséget nem tudtak gólra váltani ifjoncaink. Az Urbin-tanítványok a vereség ellenére emelt fővel jöhettek le a pályáról, mindent megtettek, hogy megnehezítsék a pallagi növendékek dolgát.

MLSZ Országos U12 Észak-Kelet 2. forduló

DVSC LA – DEAC: 0-5

DEAC: Szegedi, Filep, Bacsa, Hidi, Balogh D., Bényei, Balázs, Mányi, Greskó

Cserék: Molnár, Kóder, Ujvárosi, Farkas, Halczman, Sebestyén, Horváth B., Szabados

Vezetőedző: Urbin Péter

Urbin Péter: Az első húsz percben rendben volt a játékunk, amit a héten gyakoroltunk, védekezésben megvalósították a gyerekek. Ellenfelünk jobb játékerőt képvisel, domináltak is, de csapatomnak volt tartása, amiért dicséret illeti a srácokat. A téren maradt bennem némi hiányérzet, hogy három ziccerünkből egyet sem tudtunk értékesíteni.

P.I.