Ez nem U16-osaink napja volt

Bár csapatunk partiban volt a Fehérvárral, a vendégek könyörtelenül kihasználták a védelmi megingásokat és három ponttal távoztak Debrecenből.

A zalaegerszegi vereséget követően a kiemelt országos bajnokság kiesője, a Fehérvár várt csapatunkra. A Vidi erőt demonstrált a bajnoki nyitányon, ez jelezte, nem vár könnyű mérkőzés Kertész Tamás legényeire, már egy döntetlen is kiváló eredménynek számított volna.

Bátran kezdtek fiataljaink, akár kétgólos előnyre is szert tehettek volna, de a ziccereket nem sikerült értékesíteni. A foci törvénye szerint ez meg is bosszulta magát, lényegében a semmiből az első félóra végén a vendégek kihasználva az első védelmi hibát, megszerezték a vezetést, majd 7 perc elteltével megduplázták előnyüket. Ezzel a két találattal nyugodtabban várhatták a második félidőt a Fejér megyeiek.

Szünet után próbáltak fiataljaink visszajönni a mérkőzésbe, de nem sikerült zárkózni, sőt tovább nyílt az olló, a 65. percben lényegében el is dőlt a pontok sorsa, ekkor már néggyel vezetett a Fehérvár. A gólok sora itt még nem ért véget, a vendégek a hármas sípszóig még háromszor bevették a kapunkat és nagyarányú győzelemmel zárták a szombati párharcot.

MLSZ Országos U16 Alap csoport 2. forduló

DEAC–MOL Fehérvár 0–7 (0-2)

DEAC: Nagy N. (Vaskó 56’) – Dudás (Sámi 60’), Kelemen, Botos (Veleczki 63’), Szilágyi P. (Gáll 63’), Bora (Nagy M. 63’), Pásztor, Hajdú (Kozma 60’), Juhász, Ari (Kovács K. 63’), Grecskó

Vezetőedző: Kertész Tamás

Kertész Tamás: Jól kezdtük a mérkőzést, a fiúk elszántan, nagy akarattal futballoztak, partiban voltunk a Fehérvárral. Megvoltak a helyzeteink, melyekkel nem tudtunk élni, ellenfelünk viszont kihasználta hibáinkat és megnyerte a mérkőzést. A vereségben az én felelősségem is megvan. Örök tanulság, ahhoz, hogy eredményesek legyünk, gólt, gólokat kell rúgnunk.

P.I.