A fővárosban szakadt meg a jó széria

U17-es csapatunk szombaton a Szent István otthonában döntetlenszagú meccsen maradt alul.

Előző héten ott folytatta csapatunk, ahol a bajnoki nyitányon abbahagyta, fiataljaink magabiztos játékkal duplázták meg győzelmeik számát. A 3. fordulóban a főváros felé vette az irányt Dobos Attila legénysége, ugyanis szombaton a Fradi fiókcsapatával, a szintén veretlen Szent Istvánnal találkoztak.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, próbáltak nyomást gyakorolni csapatunkra, ám védelmünk állta a sarat, minden kísérletet sikerült meghiúsítani. A 15. percben emberhátrányba kerültünk, Szuháj Adrián megmozdulását piros lappal díjazta a játékvezető, de nem sokra rá hazai oldalon is megfogyatkozott a létszám. A folytatásban kiegyenlítődött a játék, a Dobos-tanítványok egyre bátrabban futballoztak, nem egyszer okoztak zavart a fővárosi kapu előtt. A zöld-fehérek előtt is adódtak lehetőségek, ám szünetig egyik fél sem zörgette meg a hálót.

A második félidőt támadóbb felfogásban kezdték a mieink, szépen járatva a labdát építkeztek a fiúk, ám a végjátékoknál rossz döntések születtek. Fiataljaink akarták a győzelmet, időnként túlságosan is kitámadtak, ezzel kinyíltak hátul, ezt pedig a 73. percben kihasználták a hazaiak és megszerezték a vezetést. Fiaink mindent megpróbáltak, hogy legalább az egyik pontot begyűjtsék, de sehogy sem sikerült a gólvonalon túlra juttatniuk a labdát. A Szent István megőrizte előnyét és mindhárom egységet bezsebelte.

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 3. forduló

Szent István SE – DEAC: 1-0 (0-0)

DEAC: Osztotics – Szuháj, Oláh, Sipos, Kecskés (Etemez 46’), Bárány (Papp K. 73’), Varga D. (Székely 73’), Molnár, Pirka (Schneider 66’), Bartók (Harasztosi 46’), Vida (Incze 46’)

Vezetőedző: Dobos Attila

Kiállítva: Szuháj 15’

Dobos Attila: Azt kértem a fiúktól, ugyan úgy kezdjünk idegenben is, mint hazai pályán, próbáljunk meg dominálni, ám inkább ellenfelünk akarata érvényesült. Ráadásul negyedóra elteltével emberhátrányba kerültünk, de kis idő múlva kiegyenlítődött a létszám. Innentől ki-ki meccset játszottunk, bátrabban futballoztunk, több támadást vezettünk, helyzeteket dolgoztunk ki. Győzni szerettünk volna, ezért kitámadtunk, ám hátul kissé kinyíltunk, ezt pedig kihasználta ellenfelünk. A vereség ellenére védekezésünk rendben volt, 90 perc alatt csak három helyzete volt a Szent Istvánnak, sajnos ebből egyet értékesített. Úgy gondolom, a döntetlen reálisabb eredmény lett volna. A folytatásban jobban kell arra figyelnünk, hogy védekezésben és támadásban meglegyen az egyensúly.