Egy hetes hétvégére

A DASE megye egyes csapata Bucz Bence mesterötösével ütötte ki a városi derbin a Józsát.

Négy forduló után makulátlan mérleggel vezette csapatunk a bajnoki tabellát. Ezt a kiváló sorozatot szerették volna folytatni szombaton Kovács Miklós legényei, mely játéknapon a városi rivális Józsa otthonában léptek pályára.

Nem is indulhatott volna jobban a mérkőzés, Bucz Bence már a 2. percben bevette a hazaiak kapuját. Ez meg is adta a kellő lendületet csapatunknak, a folytatásban lendületesen, szemre tetszetősen futballoztak a fiúk. A félidő derekán Barcza Ádám duplázta meg az előnyt, ám erre a találatra hamar válaszolt a Józsa. A játékrész hajrájában azonban Bucz ismét villant egyet és visszaállította a kétgólos különbséget.

Ahogy kezdték a mérkőzést, úgy folytatták a második félidőt fiaink, a kezdés után Bucz már harmadik találatát jegyezhette. Kezdődhetett az örömfoci, a mieink teljesen felszabadultan, nagy kedvvel játszottak. A szép futballnak meg is lett az eredménye, Bucz négy percen belül még kétszer vette be a józsai kaput, öt minutum elteltével pedig Inspiration is feliratkozott a gólszerzők közé. Ekkora előny birtokában kissé lazábban vették a fiúk a védekezést, ezt ki is használták a kék-fehérek, de ezzel csak kozmetikázták a végeredményt. Csapatunk 7-3-ra megnyerte a mérkőzést és megőrizte makulátlan mérlegét.

Megyei I. osztály felnőtt 5. forduló

Józsa SE – DASE: 3-7 (1-3)

DASE: Molnár B. (Polyák 68’) – Kiss L., Fényi (Nagy L. 46’), Barcza, Szabó J. (Éder B. 68’), Bucz, Bíró (Siyabonga 46’), Győri (Inspiration 68’), Vilmányi (Hegedűs 46’), Deaék (Nagy B. 63’)

Edző: Kovács Miklós

Gólszerzők: Bucz 2’, 36’, 47’, 66’, 70’, Barcza 21’, Inspiration 75’

Kovács Miklós: Jól kezdtünk, a mérkőzés elején már betaláltuk, majd növeltük előnyünket, megnyugtató előnyre tettünk szert az első félidő végére. A második játékrész elején lényegében eldöntöttük a mérkőzést, a folytatásbab kreatívan futballoztunk, örömfocit játszottak a fiúk. Még négyszer bevettük ellenfelünk kapuját, ám a nagy előny birtokában már ki-ki hagyott a figyelem, a Józsa tudott zárkózni, de ez már nem befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben. Gratulálok a csapatnak!