A harmadik negyedtől beindult a henger

U12-es csapatunk vasárnap délelőtt Mezőkövesden lépett pályára és szerezte zsinórban harmadik győzelmét.

Egy kilencgólos győzelemmel felvértezve utazott Urbin Péter csapata Matyóföldre, hogy megmérkőzzön a Mezőkövesd együttesével. Srácaink kellő önbizalommal léptek pályára, a mérkőzés végén pedig győztesen szerették volna elhagyni a játékteret.

A cél elérése felé hamar megtették az első lépést az Urbin-tanítványok, Horváth Berton révén a 6. percben megszerezték a vezetést. Nem örülhettek sokáig srácaink, ugyanis hét minutum elteltével ledolgozták hátrányukat a hazaiak. Kissé akadozott a mieink játéka, be-be csúsztak pontatlanságok, hibák, ennek ellenére Kóder Dániel révén ismét előnybe kerültünk. Erre is válaszoltak a matyóföldiek, fél óra elteltével 2-2 állt az eredményjelzőn.

Ezután viszont beindult a henger, ifjoncaink magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, átvették a játék irányítását és eredményesebben futballoztak. A 43. percben Bacsa Benedek juttatta ismét vezetéshez csapatunkat, majd Filep Kristóf duplájával nőtt háromra az előny. A mérkőzés eldőlt, a gólok sorának azonban nem ért véget, a záró negyedben Sebestyén Zétény nyitotta tovább az ollót, majd Szabados Kende vette be kétszer is a kövesdi kaput, kialakítva ezzel a 8-2-es végeredményt.

MLSZ Országos U12 Észak-Kelet 7. forduló

Mezőkövesd – DEAC: 2-8

DEAC: Szegedi – Farkas, Hidi, Lakatos, Fésűs, Laczkó, Balogh D., Horváth B., Kóder

Cserék: Ujvárosi, Molnár, Sebestyén, Bacsa, Bényei, Szabados, Nagy R., Filep

Vezetőedző: Urbin Péter

Gólszerzők: Horváth B. 6’, Kóder 22’, Bacsa 43’, Filep 46’, 48’, Sebestyén 61’, Szabados 65’, 70’

Urbin Péter: Kicsit álmosan kezdtünk, de ahogy teltek a percek felvettük a megfelelő fordulatszámot, a harmadik és negyedik negyedben már uraltuk a mérkőzést. Jól játszottunk, nagyon sok helyzetünk volt, akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Több játékost kipróbáltam új poszton, így azt mondhatom, a mérkőzés elérte célját. Gratulálok a srácoknak a győzelemhez!