Bravúrponttal gazdagodtak lányaink

U14-es lánycsapatunk a 3. helyen álló Gödöllőhöz látogatott a 7. fordulóban.

Meglehetősen régen, pontosan három hete lépett pályára bajnoki mérkőzésen Balogh József csapata, nem csoda, hogy tanítványai ki voltak éhezve a focira. Nem várt ám könnyű találkozó lányainkra, ugyanis a 3. helyen álló Gödöllő otthonában vizitáltak.

A táblázaton lévő különbség azonban nem látszódott a zöld gyepen, játékban csapatunk egyenlő partnere volt a Pest megyeieknek. Ez pedig azt eredményezte, hogy egy jóiramú, izgalmas mérkőzést láthattak, akik kilátogattak a Szűcs Lajos Sportcentrumba. Mindkét fél támadófelfogásban futballozott, de a hazaiak örülhettek hamarabb, a 6. percben egy szöglet után megszerezték a vezetést. Lányaink nem törtek meg, szépen építgették attakjaikat, melynek meg is lett az eredménye: a 23. minutumban szabadrúgást végezhettek el a mieink, a labda Homovics Zitát találta meg, aki egyből lőtt, de a kapus hárított, a kipattanót azonban már nem hibázta el és a hálóba bombázott.

Kiegyenlített volt a játék a folytatásban is mindkét kapu előtt adódtak veszélyes helyzetek, az újabb gólra azonban még várni kellett. Trénerünk dolgát nehezített, hogy létszámhiány miatt nem tudott cserélni, míg a hazaiak edzője tudta frissíteni csapatát. A 41. percben egy beadás után ismét előnybe került a Gödöllő, ám 3 minutum múlva Sári Bianka lerázva védőit, újra egalizált. Később kiderült, ez a találat egy pontot ért csapatunk számára, ami bravúrnak számít.

Leány Regionális U-14 HNP Észak-Kelet csoport 7. forduló

Gödöllői SK – DEAC: 2-2 (1-1)

DEAC: Homovics, Papp B., Szilágyi, Debreceni, Szolnoky, Juhász, Tóth J., Sári, Fenyő

Edző: Balogh József

Gólszerzők: Homovics 23’, Sári 44’

Balogh József: Cserék nélkül utaztunk Gödöllőre, ezért mondtam a lányoknak, osszák be jól az erejüket, igyekezzenek lassítani a játékot, mert háromszor 25 perc eléggé megterhelő ebben az életkorban. Nagyon elégedett voltam a látottakkal végre felfedeztem azokat az elemeket, amiket edzéseken is gyakorlunk. Egy szerencsétlen góllal hátrányba kerültünk, de sikerült még az első félidőben egyenlítenünk. Ez nagy lökést adott a lányoknak, szépen felépített támadásokat vezettünk, de ellenfelünk is jól futballozott. A második gödöllői gólra is tudtunk válaszolni és sikerült döntetlenre hoznunk a meccset. Gratulálok a lányoknak, kitartásból ötösre vizsgáztak, amiben viszont hiányérzetem van, keveset próbálkoztunk átlövésekkel. Ha a mai formát át tudjuk menteni, a Mezőkövesdnek is nehéz dolga lesz ellenünk.