Homovics Zita mesternégyese meghozta az első győzelmet

U14-es lánycsapatunk szombaton hátrányból fordítva győzte le a Mezőköved együttesét.

Nagyon értékes pontot szerzett előző héten Balogh József együttese, az élcsapatnak számító Gödöllő otthonában végeztek 2-2-es döntetlenre. Szombaton ismét pályán voltak lányaink, akik a 3. fordulóból elhalasztott Mezőkövesd elleni mérkőzést pótolták. Az alsóházi „rangadón” jó esély kínálkozott arra, hogy megtörve a jeget, a mieink megszerezzék első győzelmüket.

Nem úgy indult a mérkőzés, hogy ez sikerülni fog, egy szerencsés góllal a matyóföldiek a 3. percben megszerezték a vezetést. Szerencsére ez nem okozott zavart, sőt, még nagyobb erőbedobásra sarkallta csapatunkat. A mieink átvették a játék irányítását, ennek pedig meg is lett az eredménye: Sári Bianka játszott össze Homovics Zitával, aki a hálóba lőtte a labdát a 11. percben. Négy minutum elteltével Zita szerzett labdát, majd tört kapura és megduplázta találatai számát.

A folytatásban is jó ritmusban, szemre tetszetősen futballoztak a Balogh-tanítványok, ám hátrafelé is figyelniük kellett, mert a vendégek próbálván ledolgozni hátrányukat, több támadást is vezettek. Ezeket viszont védelmünk tökéletesen lereagálva meghiúsította. Debreceni Zara is többször veszélyeztette a kék-sárgák kapuját, de sehogy sem tudta azt bevenni. Mielőtt a kövesdiek elhihették volna, van keresnivalójuk, Sári Bianka passzát ismét Homovics Zita váltotta gólra. Megkoronázandó mai teljesítményét, Zita negyedjére is eredményes volt egy szép támadás végén a 38. percben, a gólpaszt pedig ezúttal is Biankától kapta. Zara növelhette volna az előnyt, ám hiába a szép megindulások, nem volt szerencséje, így az eredmény nem változott, csapatunk remek játékkal szerezte meg első győzelmét.

Leány Regionális U-14 HNP Észak-Kelet csoport 3. forduló

DEAC – Mezőkövesd: 4-1

DEAC: Szilágyi – Homovics, Papp B., Debreceni, Juhász, Tóth J., Sári, Kapczár, Fenyő

Cserék: Barna, Burai

Edző: Balogh József

Gólszerző: Homovics 11’, 15’, 31’. 38’

Balogh József: Ahogy minden mérkőzéshez, ehhez is úgy álltunk, hogy jó játékkal próbáljunk minél jobb eredményt elérni. Szerencsére sikerült átmenteni a Gödöllő elleni jó formát, ráadásul hatékonyak voltunk és megszereztük első győzelmünket. Az első harmadban hátrányba kerültünk, utána viszont átvettük a játék irányítását, szépen, kombinatívan és lendületesen futballoztunk és sikerült fordítanunk. A záró harmadra kissé elfáradtak a lányok, akik izgultak is, nehogy betaláljon a Mezőkövesd, de jól védekeztük le a támadásaikat és megérdemelten szereztük meg a három pontot. Mindenki jó teljesítményt nyújtott, de kiemelném Homovics Zitát, aki négyszer vette be a kaput, a gólpasszokat adó Sári Biankát, illetve Debreceni Zarát, aki többször is kapura tört, de ma nem volt szerencséje. Maximálisan elégedett vagyok a lányokkal, le a kalappal előttük, nagyon büszke vagyok rájuk.