Szív, akarat, bravúrpont

U19-es lánycsapatunk a listavezetőt fogadta szombaton és végzett döntetlenre a bajnokaspiránssal.

Fülöp Diána tanítványai nagyon várták már, hogy ismét pályára léphessenek, hiszen három hete nem játszottak tétmérkőzést. Viszont nem a legkönnyebb ellenfél várt lányainkra, ugyanis a listavezető Újpestet fogadták. A papírforma vendéggyőzelmet sejtetett, ám másképp alakult a 90 perc.

Álomszerűen kezdtek lányaink, már a 2. percben megszerezték a vezetést: Balogh Mercédesz iramodott meg jobb szélen, majd közelítve a kapuhoz, kilőtte a hosszút. Ilyen se sűrűn esett meg a fővárosiakkal, akiket meg is zavart a bekapott gól. Hamar rendezték azonban a sorokat és próbálták nyomás alá helyezni a mieinket, de védelmünk tökéletesen zárt, ha kellett, Fortuna is csapatunkat támogatta. Bár fölényben játszottak a lilák, azért hátrafelé is figyelniük kellett, mivel kontráink magukban hordozták a veszélyt. Viszont a félidő lányaink vezetésével ért véget, amire valljuk be, kevesen számítottak, főképp nem az éllovas.

Szünet után sem változott a játék képe, a vendégek támadtak, csapatunk védekezett és kontrákkal operált. A fölény végül az 56. percben góllá érett, egy hibát kihasználtak a fővárosiak és egyenlítettek. Lányaink fegyelmezetten futballoztak, bár megízlelve, milyen érzés vezetni, egyszer-kétszer túlságosan is kitámadtak, trénerünk azonban igyekezett visszafogni tanítványait. Mindent megpróbált az Újpest, hogy a maga javára döntse el a mérkőzést, de a mieink hősiesen, nagy szívvel védekeztek, időnként a szerencse is mellénk állt, így egy győzelemmel felérő döntetlennel ért véget a párharc.

Leány Regionális U-19 Észak-Keleti csoport 8. forduló

DVSC-DEAC – Jobsforward: 1-1 (1-0)

DVSC-DEAC: Máté (Pótor 46’) – Porcellán P. (Fecsó 87’), Király (Szónyi 68’), Balogh M. (Urbán 87’), Borsi, Keczán (Ferenczi 46’), Magyar, Porcellán B., Kédár (Rácz 68’), Czene, Nagy Zs.

Edző: Fülöp Diána

Gólszerző: Balogh M. 2’

Fülöp Diána: Az a taktika, amit egész héten gyakoroltunk – zárt védekezés, gyors kontra – most jól működött, amit megbeszéltünk, fegyelmezetten betartották a lányok. Ellenfelünk hibáiból építkeztünk, hamar megszereztük a vezetést. A gól után kicsit elvitte a hév a játékosokat, időnként túlságosan is kinyíltunk hátul, nem egyszer kellett szólnom, hogy higgadtabban játszunk. Ma Fortuna is fogta a kezünket, ugyanis az Újpest kétszer is a kapufát találta el, illetve két hatalmas helyzetet is kihagyott. A második félidőben kapust cseréltem, lehetőséget adtam az U16-os Pótor Zsófinak, akit nagyon tehetségesnek tartok. Rutintalanságát viszont kihasználta ellenfelünk és egyenlített. Maximálisan elégedett vagyok a mai teljesítménnyel, a döntetlen a szív és az akarat eredménye. Mindig volt, aki húzóemberré lépett elő, nem érdemtelenül szereztünk egy pontot a listavezetőtől. Minden meccs végén adok egy érmet annak, aki aznap a legjobb volt, ezt most Nagy Zsuzsánna kapja, hatalmas védőmunkájáért. Gratulálok a lányoknak, nagyon büszke vagyok rájuk!