Több hit…

A rutinosabb játékosokkal felálló Hajdúsámsonnal nem tudott mit kezdeni a kis DEAC.

A megyei I. osztály küzdelemsorozatának 11. fordulójában a Hajdúsámsont láttuk vendégül. Azt a Sámsont, mely egyre közelebb kerül a dobogóhoz, míg mi a kiesés elől menekülünk. Az ezúttal Balla Imre irányította csapatunk jól szállt bele a mérkőzésbe. Abszolút partiban voltunk a nálunk jóval esélyesebbnek számító ellenfelünkkel szemben. A fiatalok mentek, mint a gép, jól építkeztünk, csak a befejezésbe csúszott rendre egy-egy hiba. Ahogy pedig ez ilyenkor lenni szokott, jött a büntetés, megtorlás, hívjuk bárhogy, fájó volt. A 36. percben nem tudtunk mit kezdeni a labdával, a Hajdúsámson pedig megszerezte a vezetést. Ilyenkorra már azt is érezhette az ember, kijött az, hogy mi a fiatalokkal léptünk színre, míg a vendégek a rutinosabb rókáikat küldték harcba. Legyen bárhogy is, egy félidőnyi játék után 1–0-ra vezetett a Hajdúsámson.

A második félidőben új erőre kaptunk, legalábbis a játékrész elején olybá tűnt. Megvoltak a helyzeteink, mi birtokoltuk többet a labdát, ám sajnálatos módon mezőnyfölényünk meddőnek bizonyult. Azt is gondolhatta volna a debreceni szurkolók nagy része, hogy mindez csak időszakos, egyszer jönnie kell már annak a gólnak. Jól állta azonban a sarat a vendégek védelme, akik mindent megtettek azért, nehogy egyenlíteni tudjunk. Nem árulunk el azzal talán zsákba macskát, vagy ha úgy tetszik, nem húzzuk tovább az idegeket, nem sikerült betalálnunk, igaz a jóval rutinosabb ellenfelünknek sem ment már, így pedig maradt az egygólos, vállalható vereség a részünkről.

Megye I. osztály 11. forduló

DEAC–Hajdúsámson: 0–1 (0–1)

DEAC: Urbán – Sándor, Fodor (Ibrahim 90′), Kertész (Puskás 46′), Kemecsei, Orbán, Dari, Váradi, Vígh (Kiss 67′), Balogh (Kovács 90′), Almási.

Edző: Balla Imre

Balla Imre: Ha elhinnék a srácok, hogy van esélyük egy-egy ilyen találkozón is, szebb eredmény is születhetett volna. Idősebbek ellen játszottak a fiatal játékosaink, mintha meg lettünk volna illetődve egy picit. Ennek ellenére megdicsértem a csapatot, több is van ebben.

P.I.