Rászolgáltak volna a döntetlenre a srácok

U14-es együttesünk alaposan megnehezítette a BVSC-Zugló dolgát, fiataljaink kis szerencsével egy pontot begyűjthettek volna.

A tabella első felében lévő csapattal találkozott Szabó János együttese a 8. fordulóban, tanítványai szombaton a 6. helyen álló BVSC-t fogadták a Sportcampuson. A táblázaton hat pozíciónyi különbség volt a két csapat között, de fiataljaink ezt megpróbálták eltüntetni a pályán.

A mérkőzés elején nem úgy nézett ki, hogy ez a különbség eltűnne, már az 5. percben hátrányba került csapatunk, ráadásul a 13. minutumban ismét betaláltak a fővárosiak. Fiataljaink azonban nem kezdtek el pánikolni, átvették a játék irányítását, sorban vezették a szépen felépített támadásaikat. A jó foci eredményességgel párosult, a 35. percben Varga Ádám szépített. A hátra lévő időben is a mieink domináltak, ám újabb gólt már nem sikerült elérni a félidő végéig.

Szünet után is a Szabó-tanítványok játszottak fölényben, levegőben lógott az egyenlítés. Sajnos a levegőben is maradt, ugyanis ismét a vendégek voltak eredményesek. Két percre rá Berki Balázs visszahozta csapatunkat a meccsbe, de a mérkőzés hajrájában végleg lezárta a párharcot a BVSC, így srácaink, bár nagyon jól játszottak, kétgólos vereséget szenvedtek.

MLSZ Országos U14 Alap csoport Kelet 8. forduló

DEAC – BVSC-Zugló: 2-4 (1-2)

DEAC: Elek – Víg (Toka 45’), Vass (Dékán 77’), Gombás, Pindicska (Berki 45’), Pósán (Bencze 45’), Tömöri, Aczél (Gáll 77’), Sárközi (Spadafora 55’), Sörlei (Mosolygó 77’), Varga Á.

Vezetőedző: Szabó János

Gólszerzők: Varga Á. 35’, Berki 64’

Szabó János: Egy olyan csapattal találkoztunk, mely gárda a mezőny első felében van, de abszolút partiban voltunk a BVSC-vel. Abból a szempontból rosszul indult számunkra a mérkőzés, hogy két rögzített játékhelyzetből is gólt kaptunk. Ez azért bosszantó, mert bár magassági fölényben volt ellenfelünk, földről talált be, nem voltunk elég határozottak. A srácok viszont nem estek össze, nagyon jól játszottunk a folytatásban, mi domináltunk, szinte momentuma sem volt ellenfelünknek. Kapujához szegeztük a BVSC-t, fölényünket pedig még a szünet előtt gólra váltottuk. A második félidő első felében is mi irányítottuk a játékot, közel álltunk az egyenlítéshez, de ismét ellenfelünk talált be, ám sikerült megint szépítenünk. A hátralévő időben kissé kapkodtunk, pontatlanul futballoztunk, a Zugló pedig lezárta a meccset. Bár vereséget szenvedtünk, de egyenrangú partnerek voltunk, erre a játékra lehet alapozni.