Győzelem emberhátrányban

U17-es csapatunk az első félidőben megszerezte a vezetést, bár szünet után egyenlített a FILO, de a csereként pályára lépő Juscsák végleg eldöntötte a mérkőzést.

Jó előjelekkel várhatta csapatunk a 9. fordulót, ugyanis srácaink győzelemmel hangolódtak a vasárnapi, FILO elleni párharcra. Igaz, ugyan ez a szabolcsiakról is elmondható volt, akik a Miskolcnál bizonyultak jobbnak előző héten. Dobos Attila tanítványai hazai pályán eddig jó teljesítményt nyújtottak, így abban bíztunk, sikerrel veszik az újabb akadályt. Nem is kellett csalódnunk.

Fiataljaink jó ritmusban kezdték a találkozót, szemre tetszetősen, kombinatívan futballoztak, szépen felépített támadásokat vezettek. Nem egyszer került veszélybe a szabolcsi kapu, ám a befejezéseknél apró porszem csúszott a gépezetbe, így várni kellett még a vezető találatra. A 33. percben azonban már nem mentette meg semmi a góltól a nyíregyieket: Szuháj Adrián iramodott meg szélen, majd adott középre, ahol érkezett Bárány Bogát és egy akrobatikus mozdulattal a kapuba lőtte a labdát. A vezető találat tehát megszületett, nyugodtabban játszhattak fiataljaink, így is tettek, továbbra is domináltak, akár növelhették is volna előnyüket, ám a félidő végéig a gólok számában nem történt változás.

Fordulás után, az 53. percben megfogyatkozott létszámban csapatunk, ugyanis Molnár Levente rosszul vette át a labdát. Bár csak ezért nem járt volna kiállítás, de a hiba után az ellenfél támadója ziccerbe kerülhetett volna, így védőnk kénytelen volt szabálytalankodni, ezért pedig villant a piros lap. A gondokat tetézte, hogy az eset után nem sokkal egy kapu előtti kavarodás végén egyenlítettek a vendégek. Vérszemet kapott a szabolcsi gárda, emberelőnyüket próbálták kihasználni, de védelmünk tökéletesen zárt, rés nem volt a falon, így minden kísérlet meghiúsult. Trénerünk korábban jó érzékkel változtatott, pályára küldte Juscsák Csabát, aki meg is hálálta mestere bizalmát: Ujvári Zsombor végezhetett el szabadrúgást, és varázsolta a labdát Juscsák fejére, aki pedig nem hibázott. A hátralévő időben sikeresen védte előnyét csapatunk, a higgadtságnak eredménye pedig a győzelem. A begyűjtött pontoknak köszönhetően fiataljaink a 6. helyre léptek a táblázaton.

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 9. forduló

DEAC – FILO SE: 2-1 (1-0)

DEAC: Osztotics – Lázár, Szuháj (Juscsák 46’), Bárány (Mozga 87’), Molnár, Székely, Harasztosi, Incze (Papp K. 66’), Pirka (Ujvári 55’), Schneider (Varga D. 55’), Bartók

Vezetőedző: Dobos Attila

Gólszerzők: Bárány 33’, Juscsák 81’

Kiállítva: Molnár 53’

Dobos Attila: Azzal a céllal léptünk pályára, hogy mindhárom egységet bezsebeljük és zárkózunk az élmezőnyhöz. Felforgatott védelemmel álltunk fel, sérülés miatt többen hiányoztak a hátsó négyesből, de akik helyükre léptek, jól oldották meg a feladatot. Jól játszottunk, szépen járatva a labdát építettük fel támadásainkat, helyzeteket dolgoztunk ki, a vezetést is sikerült megszereznünk. Szünet után emberhátrányba kerültünk, majd nem sokra rá egyenlített ellenfelünk. A biztos védekezésre helyezve a hangsúlyt, kontrákra rendezkedtünk be, ami jól is működött, kisebb létszámmal sem tudott rajtunk fogást találni a FILO. Egy rögzített játékhelyzetből ismét betaláltunk, a hátralévő időben higgadtságot kértem a fiúktól, amit be is tartottak, így sikerült megőrizni előnyünket. Mi játszottuk a focit, végig bíztam a győzelemben, mi domináltunk, birtokoltuk a labdát, a cserék is jól szálltak be. Gratulálok a csapatnak!