Továbbra sincs meg az első pont

U16-os lánycsapatunk a hétközi játéknapon nagyarányú, nyolcgólos vereséget szenvedett.

Nagy Anikó csapata az egyetlen a mezőnyben, mely még nem szerzett pontot az idei szezonban, ráadásul minden téren a legrosszabb mutatóval rendelkeznek. Reménykedtünk, szerdán átszakad a gát és legalább egy döntetlent sikerül lányainknak kiharcolnia hazai pályán, sajnos erre továbbra is várni kell.

Még csak negyedóra telt el a mérkőzésből, már hárommal vezettek az Amazonok, lényegében már ekkor eldőlt a pontok sorsa. Nem is érdemtelenül, lányaink mintha tartanának az ellenféltől, könnyen megadták magukat. Újabb 15 perc elteltével tovább nyílt az olló, a játékrész végére már hét találat szerepelt a Gyula neve mögött.

Szünet után valamelyest javult csapatunk játéka, de a védelem ismét betlizett, gyors egymásutánban kétszer is betaláltak a vendégek. Kontrából sikerült ugyan szépíteni Papp Iringó révén, de azonnal jött rá a válasz, ismét visszaállt a kilencgólos különbség. A mérkőzés végén szöglet után Papp Iringó ismét bevette a gyulai kaput, így 2-10-re módosította a végeredményt.

Leány Regionális U-16 NP Keleti csoport 7. forduló

DVSC-DEAC – Gyulai Amazonok: 2-10 (0-7)

DVSC-DEAC: Pótor – Horváth L. Dandé, Váradi, Kakuk, Tóth B., Papp I., Ari, Czene, Kanyuk, Mocsári

Edző: Nagy Anikó

Gólszerző: Papp I. 66’, 78’

Nagy Anikó: Az előjelek nem voltak kedvezőek, ugyanis több játékosunk betegségből tért vissza, de így is csak tizenegyen tudtunk kiállni a mai mérkőzésre. Ismertük ellenfelünket, tudtuk, egy szervezett, gólerős csapat, de az volt a célunk, hogy megnehezítsük a dolgukat. Az első félidőben bátortalanul játszottunk, a Gyula veszélyesen futballozott, támadásaikat pedig gólokkal zárták le. A nagy hátrány miatt a lányok fejben teljesen szétestek, szünetben próbáltam rendezni a sorokat, így a második félidő már valamivel jobban nézett ki, gólokat viszont ellenfelünk szerzett. Sikerült ugyan szépítenünk, de ezzel csak kozmetikáztuk a végeredményt. Voltak jó teljesítmények – Kakuk Lilla, Czene Sára, Pótor Zsófi – de ez ma kevés volt.