Egygólos mérkőzésen maradtak pont nélkül fiataljaink

U17-es csapatunk a közvetlen rivális BVSC-Zugló vendégeként lépett pályára szombat délután.

Az idei szezonban még csak egy mérkőzést nyert idegenben Dobos Attila legénysége, a 8. fordulóban a Mercedes otthonából hozták el a három pontot. Fiataljaink szerettek volna duplázni, erre a fővárosban lett volna lehetőségük szombaton.

Aktívabban kezdtek a hazaiak, már a mérkőzés elején nyomás alá helyezték csapatunkat, de a kapunk nem került veszélybe. Védelmünk tökéletesen működött, fiataljaink jól szűkítették, zárták a területeket. A BVSC látva, nem tudják áttörni a falat, távoli lövésekkel kísérleteztek, ám ez sem járt eredménnyel. A Dobos-tanítványok néhány kontrával eljutottak a fővárosi tizenhatosig, de nem tudták megoldhatatlan feladat elé állítani a Zugló portását. Már ekkor érződött, a pontok sorsáról egy gól fog dönteni a ki-ki meccsen, de ez az egy találat még váratott magára.

Szünet után sem változott a játék képe, a fővárosiak birtokolták a labdát, csapatunk fegyelmezetten védekezett, labdaszerzés után gyors kontrákkal operáltak. A kapuk nem kerültek veszélybe, egészen a 81. percig. Egy labdavesztés után a hazaiak átjátszották védelmünket és bevitték a mindent eldöntő találatot, így a ki-ki párharcból a BVSC került ki győztesen.

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 10. forduló

BVSC-Zugló – DEAC: 1-0 (0-0)

DEAC: Osztotics – Oláh, Harasztosi, Pirka (Varga D. 60’), Bárány, Szuháj (Papp K. 60’), Juscsák (Kecskés 77’), Székely, Lázár, Bartók, Incze

Vezetőedző: Dobos Attila

Dobos Attila: Meccs előtt azt beszéltük a fiúkkal, kellene az idegenbeli győzelem, hogy zárkózhassunk az élmezőnyhöz. De a BVSC egy nagyon jó csapat, nem nagyon engedtek minket kibontakozni, elvétve jutottunk el a kapujukig. Ma főleg a védekezésen volt a hangsúly, ami 81 percig tökéletesen működött, elvétve adódott lehetőség a zuglóiak előtt. Mikor higgadtabban játszottunk, előttünk is adódott néhány helyzet, de abszolút ki-ki mérkőzés volt. Játékunk képében a győzelem nem volt benne, de a döntetlenre rászolgáltunk volna. Át kell lépnünk a saját árnyékunkat, hogy azokat a meccseket, melyeken egy góllal kapunk ki, mi nyerjük meg, mert hiányozni fognak a végelszámolásnál az elhullajtott pontok.