Jó játékkal lepték meg névnapján mesterüket a srácok

U13-as csapatunk alaposan megnehezítette a DVSC Labdarúgó Akadémia korosztályos együttesének a dolgát.

A mezőny legerősebb csapatával, a debreceni akadémistákkal találkozott szombat délelőtt Balla Imre együttese. A tanítványok szép játékkal szerették volna meglepni trénerüket, aki ma  ünnepelte névnapját. Bár a pallagi fiatalok voltak a párharc esélyese, srácaink egyre javuló játékát látva, abban bíztunk, sikerül megnehezíteni a piros-fehérek dolgát.

Nem is kellett csalódnunk, a Balla-tanítványok egyenrangú ellenfelei voltak az akadémistáknak, nagy akarattal és lelkesen futballoztak. Remekül működött a védelem, a vendégek nem találtak fogást csapatunkon. Srácaink támadásokat is vezettek, nem egyszer került veszélybe az ellenfél kapuja, gól azonban nem született. A második negyed végén azonban betaláltak az akadémisták, így előnyből várhatták az újabb etapot.

A folytatásban már érezhető volt a fáradtság, ám továbbra is jól tartották magukat ifjoncaink, de a harmadik játékrészben is gólt ért el a városi rivális, majd a záró negyedben bebiztosította a győzelmét. Bár a piros-fehérek nyerték a mérkőzést, gyerekeink minden dicséretet megérdemelnek, végig partiban voltak egykiemelt akadémiai csapattal, ez pedig a fejlődés jele.

MLSZ Országos U13 Észak-Kelet 9. forduló

DEAC – DVSC LA: 0-3 (0-0, 0-1, 0-1, 0-1)

DEAC: Barna, Víg, Bodolai, Németh, Nagy M., Kósa, Szabó Gy., Nagy Á., Kozma Ba.

Cserék: Tóth-Korcsmáros, Nagy A., Hermeczi, Vass, Székely, Kozma Be., Nánási, Lukács

Vezetőedző: Balla Imre

Balla Imre: Bár próbáltam kicsit feltüzelni a mérkőzés előtt a srácokat, ám nem kellett senkit sem motiválni, mindenki maximálisan odatette magát. Jól játszottunk, amit kértem a fiúktól, viszont láttam a pályán, lehoztunk két negyedet kapott gól nélkül egy akadémiai csapat ellen. A végére kicsit elfáradtunk, már becsúsztak hibák, de le a kalappal a gyerekek előtt, névnapomon szép játékkal leptek meg. Látszik a fejlődés, a gyerekek már kezdenek úgy focizni, amit elvárok tőlük, keresik a társat, felvállalták a párharcokat, labdát szereztek, helyzeteket dolgoztak ki. Gratulálok a fiúknak!