Csőstül jött a baj

A Debreceni Egyetem gárdája ezer sebből vérzett, emiatt pedig nem tudta megszorongatni a kaposváriakat.

A DEAC férfi röplabdázóinak kevesebb mint 48 órájuk volt a regenerálódásra a MAFC elleni csütörtöki kupacsata után, mivel szombat délután már a Kaposvárt fogadták az Extraligában. Fodor Antal vezetőedzőnek kényszerű okokból meg kellett kevernie a lapjait a 3:2-es diadal után: Willian bokasérülés miatt liberóként lépett pályára, míg Bán Viktor ezúttal ütőként bizonyíthatott. Némi öröm vegyült az ürömbe, ugyanis a hétközi Magyar Kupa-meccset kihagyó Marlon állapota javult, ezért vállalta a játékot, bár menet közben ő és Bagics Balázs is kidőlt a sorból.

A meccs elején egyik gárda sem sziporkázott, mindkét oldalon bosszantó malőrök borzolták a kedélyeket. Úgy festett, hogy a vendégek rendezték a soraikat, így a játszma derekán kényelmes helyzetbe kerültek (12:16). Kicsit később felzárkóztunk, de erre a Somogy megyeiek 6:0-s sorozattal feleltek (15:23). Két szettlabdát ugyan hárítottunk, ám egy rossz nyitás megpecsételte a sorsunkat.

A második szakasz biztató momentumokkal indult, Tóth András szerváját és Kiss Imre sáncát egyaránt ki lehetett emelni. Ez a felvonás szorosabban alakult, ennek ellenére 12:12 után nekünk kellett futnunk az eredmény után. Akadtak remek megoldásaink, többek között Remete László is pontokkal hálálta meg vezetőedzőnk bizalmát. A kiélezett végjátékban Gustavónak sült a keze, de egykori húzóemberünk, Hubicska Patrik növelte a vendégek előnyét.

A harmadik periódusban viszonylag hamar szertefoszlottak a szépítésről szőtt álmaink. 7:14-es állásnál trénerünk már másodszor tartott eligazítást a tanítványainak. A hajrában Bögöly Gábor nyitásai okoztak kellemetlen pillanatokat, végül a Somogy megyeiek ezt a felvonást simán behúzták, ezzel elvitték a három pontot a DESOK-ból.

Sok nehezítő körülménnyel kellett megküzdenünk. Willian még a bemelegítés előtt jelezte, hogy fáj a lába, ezért csak liberóként segíthetett a gárdának. A meccs közben kiderült, hogy Marlon válla még nincs tökéletes állapotban. Arra sem számítottunk, hogy Bagics Balázs sem tudja végigjátszani a mérkőzést. Már nem először kellett ki nem próbált összetételben játszanunk. Nem vitás, hogy a Kaposvár uralta ezt a találkozót. Egyébként az ellenfelünknek is akadtak hibái, ám ezekből nem profitáltunk. Ilyen helyzetben ez a vereség nem jelent drámát. Abban bízom, hogy a Kistext otthonában nem lesz ennyi problémánk. Ez a szezon elég pechesen indult nekünk, mivel eddig csak egyszer állhattunk ki teljes csapattal – összegzett Fodor Antal.

Együttesünk a jövő héten a Kistexttel csap össze idegenben.

Extraliga 6. forduló
DEAC-Fino Kaposvár 0:3 (18:25, 22:25, 14:25)

Fotó: Égerházi Péter